ŞAHAN GÖKBAKAR'DAN AĞIR SÖZLER: MAGAZİN DENEN PİSLİK ÇUKURUNUZU...

ŞAHAN GÖKBAKAR, KENDİSİ VE SEVGİLİSİYLE İLGİLİ YAZILANLARA SİNİRLENİNCE ZEHİR ZEMBEREK BİR AÇIKLAMA YAPTI. MAGAZİN GAZETECİLERİ DERNEĞİ BU AÇIKLAMAYA BAŞKA BİR AÇIKLAMAYLA YANIT VERDİ. ORTALIK FENA KARIŞTI!

Şahan Gökbakar magazin gazetecileriyle köprüleri tamamen attı. Ünlü oyuncu sosyal medyadan magazin basınıyla ilgili sert bir eleştiri yazısı yayınladı. Bunun üzerine Magazin Gazetecileri Derneği, gazetecilere hakaret edildiğini belirterek ünlü oyuncu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı...

 

"ŞAHAN GÖKBAKAR'IN BİZİ GEÇMESİNE SEVİNDİK" TIKLAYIN

 

Sevgilisi Selin Ortaçlı'yla görüntülenmemek için harcadığı çabayla gündeme gelen Şahan Gökbakar, gazetelerdeki "Sevgilisinden utanıyor mu?" yorumuna tepki gösterdi. Şahan Gökbakar sosyal medya hesabından bir yazı yayımladı.

 

Şahan Gökbakar’ın yayınladığı o ilginç yazı şöyle:

 

“Yıllardır anlayamadınız, magazin denen pislik çukurunuzu sevmediğimi ve içinde yer almak istemediğimi. Bunun için de elimden geleni yapacağım ve yapıyorum. Yer ve zaman gözetmeksizin tacizleriniz, tahrik etmek için yaptığınız haberleriniz ve iki gıdım okunmak ve reyting almak için yazdığınız çizdiğiniz yalanlarınız, dolanlarınız, dedikodularınızın…

 

Ben bunların içinde yer almak istemiyorum. Hayatımı anlamsızlaştırıyorsunuz çünkü. Buna izin vermiyorum. İşimli ilgili varsa merakınız, sonuna kadar açayım kapıları ama eğer sizin işiniz benim özel hayatımı çekip, yazıp, çomaklamaksa bunun benim gösterdiğim kadar yetinirsiniz. Neden böyle olduğunu masa başında sorgulamak da haddinize düşmez.

 

Memnun değilseniz benim sizlere açtığım kadarından, o zaman hadi buyrun başka kapıya. Olduğum yere çalışarak ve beni sevenlerimin takdiriyle geldim. Üstelik bırakın beni desteklemeyi, bunu bozmak için yaptığınız her türlü habere, yazıya rağmen. O yüzden bırakın benim cenahımla uğraşmayı, kararlarımı eleştirmeyi, çomaklamayı; magazinde olmaktan zevk alan cemiyet hayatınızı ve ünlülerinizi çekin, çizin, yazın masanızda. Ben sevmiyorum zorla mı?"  

 

Magazin Gazetecileri Derneği: Yasal yollara başvuracağız!

 

Şahan Gökbakar'ın sert sözler de içeren bu açıklaması Magazin Gazetecileri Derneği'ni harekete geçirdi. Magazin Gazetecileri Derneği bu açıklamadan sonra bugün bir kamuoyu açıklaması paylaştı:

 

İşte, Magazin Gazetecileri Derneği'nin o açıklaması:

 

Dün Şahan Gökbakar'ın Instagram hesabından, magazin basınını ve magazin muhabirlerini  hedef göstererek  sarf ettiği  ağır hakaretler, basının ne denli saldırı ve tehdit altında olduğunun göstergesidir.

 

Basın, demokratik ülkelerde yasama, yürütme ve yargıdan sonra gelir ve demokrasinin vazgeçilmezlerindendir. Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarındandır.

 

Söz konusu yazıdaki hakaretler suç unsurları taşımakta olup, Magazin Gazetecileri Derneği yasal yollara başvuracaktır. Yazıda bir kısım magazin muhabirlerinin taciz ve tahrik yolu ile haber yaptıkları iddiası ile tüm magazin basını emekçileri töhmet altında bırakılarak suç isnadında da bulunulmuştur.

 

Yasalara ve Yargıtay kararlarına göre “Kişilerin tanınmışlık düzeyi ve medyada yer alışları dikkate alındığında, içinde yer aldığı olayların haber yapılması hukuka uygundur.

 

ŞAHAN GÖKBAKAR'IN BAŞI ONLARLA DA DERTTE, TIKLAYIN

 

Şayet bu kişi kendisini şöhretli olarak kabul ediyor ise yine Yargıtay kararlarına göre; şöhret sahibi kişilerin diğer vatandaşlardan farklı olarak toplumun gözü önünde yaşanan hayat içerisinde yer aldıklarından, bu kimselerin yaşantı, söz ve davranışlarına toplumda bir merak ve öğrenme isteği, kısaca KAMU MERAKI'nın uyanması söz konusudur ve bu kamu merakını aydınlatmakta basına yüklenen hak ve ödevdir.”

 

Söz konusu yazıyı yazan Şahan Gökbakar; tüm magazin basını mensuplarına taciz ve tahrik suçlamasında bulunarak, Türk Ceza Kanunu'nun hakaret ve iftira suçlarını işlemektedir. Bu sebeple Magazin Gazetecileri Derneği olarak Şahan Gökbakar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı, maddi ve manevi tazminat davası açacağımızı ve sonuna kadar basın emekçilerinin yanında olduğumuzu bildiririz. Kamuoyu ve basınımızın dikkatlerine saygıyla sunulur…

YORUM YAP
YORUMLAR