Rusya, Ukrayna’da 3 günde 3 bin askerini kaybetti, çok yaralı var

Savaşın 3’üncü günü geride kalırken, Ukrayna’da hiç beklemediği bir direnişle karşılaşan Rusya’nın, yaklaşık 3 bin askerini yitirdiği belirtiliyor.

Bilal Özcan yazıyor

Dünya basını, Rusya lideri Putin’in, ordusunun direnişle karşılaştığı diğer şehirleri ve başkent Kiev’i ele geçirmemesinden dolayı çok kızgın olduğunu yazıyor.


Ele geçiremedikleri şehirleri bırakıp Kiev’e doğru yollarına devam eden Rus güçlerinin büyük taktik hatası yaptığı, kuşatılmayan şehirlerden çıkan iyi eğitilmiş Ukrayna güçlerine, Ruslar’ı arkadan çevirme fırsatı doğduğu ifade ediliyor. 

Savaş gözlemcileri, iyi eğitilmiş askerlerin yanısıra, silahlanmış sivil Ukrayna güçlerinin de çok başarılı savunma ve vur-kaç saldırısı yaptığını anlatıyor.
Bu nedenle, Rus ordusunda yaralı asker sayısının da çok fazla olduğu söyleniyor.

Ortalıkta, Rusya Sağlık Bakanı Yardımcısı Plutnitsky imzalı bir belge dolaşıyor. Belgede, Rus devletince sağlıkla ilgili üretim yapan şirketlerden talep edilen tıbbi malzeme ve ekipmanın listesi yer alıyor. 

O belgede, olağanüstü bir sağlık durumuna karşı hazırlıklı olunması isteği de yer alıyor. Rusya Sağlık Bakanlığı’nın travma, kalp ve çene/yüz yaralanmalarına karşı sağlık personellerine çağrı yaptığı da bir başka ilginç detay.

Sonuç olarak savaşın üçüncü günü biterken görünen şu;
Rusya Ukrayna’yı kuşatmış hatta yer yer işgal etmiş olsa da, vatan ve bayrak sevgisiyle yoğrulmuş Ukrayna halkının direncini kırması zor görünüyor. 

Ukraynalılar gelecekte, bu savaşın çıkarttığı büyük kahramanlarını hiç unutmayacaktır. 

Bir de ben, vatanını, milletini ve bayrağını bu kadar seven bir ulusun, asla bir daha asimile edilemeyeceği fikrindeyim. 
Göreceğiz…

YORUM YAP
YORUMLAR