PARİS'TE SADECE BATACLAN KONSER SALONUNDAN 100 ÖLÜ ÇIKARTILDI!

FRANSA'NIN BAŞKENTİ PARİS'TE DÜN GECE GERÇEKLEŞEN TERÖR SALDIRILARININ BLANÇOSU ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADIKÇA OLAYIN KORKUNÇLUĞU DAHA İYİ ANLAŞILIYOR. İŞTE DÜN GECE 1500 KİŞİNİN BULUNDUĞU KONSER SALONUNDA YAŞANANLAR...

KALABALIĞIN ÜZERİNE RASTGELE ATEŞ AÇTILAR!

 

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör olayları sonucu tüm Fransa'da olağanüstü hal ilan edilirken teröristlere yönelik operasyon düzenlendi. Fransız Haber Ajansı AFP konser salonunda 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

 

100'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

 

Paris'teki Bataclan konser salonunda yaşanan rehine krizi sona erdi. Kentteki diğer saldırılarla eş zamanlı olarak gerçekleşen olayda, 100'den fazla kişi rehin alınmıştı.

 

Konser salonuna operasyon düzenleyen polis ekipleri, 2 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Fransız medyası, 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

PARİS BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

 

Operasyonun sona erdiğini ve ölü sayısının artmasını beklediklerini açıklayan Paris Belediye Başkanı Patrick Klugman, "Paris'te bilinmeyen ve tarihi bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

 

Paris'te bulunan Bataclan konser salonunda gerçekleşen saldırıda, çok sayıda kişi hayatını kaybetti, rehin alınan 100'ün üzerinde kişi polis tarafından kurtarıldı.

 

Fransız medyası, Bataclan konser salonunda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bölgeye gittiği belirtildi. Fransız muhabir Guillaume Auda, yaralıların hastaneye taşındığını aktardı.

 

KURTULAN MUHABİR DEHŞET ANINI ANLATTI

 

Konser salonunda bulunan ancak daha sonra dışarı çıkmayı başaran Europ1 muhabiri Julian Pierce yaşananlarla ilgili şunları anlatmıştı:

 

"Silahlı birkaç adam konsere girdi. 2-3 tanesi maske takmıyordu. Kalaşnikofa benzeyen silahlarla geldiler. Ve kalabalığa rastgele ateş açtılar. 10-15 dakika sürdü. Vahşet doluydu ve panik vardı. Saldırganlar silahlarını en az üç kere dolduracak vakit buldular. Çok gençtiler."

 

HOLLANDE OLAY YERİNDE

 

Cumhurbaşkanı Hollande'ın 100 kişinin öldüğü konser alanına gittiği öğrenildi. G20 zirvesi için bugün Antalya'ya gelmesi beklenen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye seyahatini iptal ettiği açıklandı.

YORUM YAP
YORUMLAR