PARİS KATLİAMININ EMRİNİ O VERMİŞ!

FRANSA’NIN BAŞKENTİ PARİS’İ KANA BULAYAN SALDIRILARIN EMRİNİ VEREN İSİM AÇIKLANDI. THE GUARDİAN'IN İDDİASINA GÖRE FRANSA'DAN GELEN AÇIKLAMANIN ARDINDAN BELÇİKA POLİSİ ELE BAŞINI YAKALAMAYA YÖNELİK OPERASYON BAŞLATTI.

PARİS KATLİAMININ EMRİNİ O VERMİŞ!

 

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan saldırıların emrini veren isim açıklandı. Fransız yetkililer katliamın beyni olan ismin Belçikalı Abdülhamid Abaaoud olduğunu belirtti.

 

FRANSA POLİSİ UYARDI: ABDESLAM SALAH'I GÖRÜRSENİZ MÜDAHALE ETMEYİN BİZİ ARAYIN, TIKLAYIN

 

Fransız yetkililer, Paris katliamının arkasındaki ismin Belçikalı Abdülhamid Abaaoud olduğunu açıkladı.  The Guardian'ın iddiasına göre Fransa'dan gelen açıklamanın ardından Belçika polisinin Abaaoud’a yönelik operasyon başlattığı haberi geldi.

 

PARİS'TE KONSER SALONUNDAKİ KATLİAM SALDIRISININ VİDEOSU ORTAYA ÇIKTI!

 

Reuters haber ajansı Paris katliamının ardındaki ismin Belçikalı Abdülhamit Abaaoud olduğunu ancak Abaaoud'un Suriye'de olduğunu belirtti.

 

SALDIRILARI SURİYE'DEKİ ÜSSÜNDEN PLANLADI

 

IŞİD'e birçok militan devşiren ve daha sonra onları eylemler yapmaları için Avrupa'ya geri gönderen Abaaoud, 13 yaşındaki kardeşini de kendisiyle birlikte Suriye'de savaşmaya ikna etmiş.

 

VİDEO HABER-İŞTE PARİS METROSUNDA SALDIRI VE DEHŞET ANI, TIKLAYIN

 

İngiliz Daily Mail gaztesinde yer alan ayrıntıya göre daha önce, "Avrupa'nın cihat başkenti" olarak nitelendirilen Molenbeek'te yaşayan Ebayud'un 129 kişinin öldürüldüğü saldırıları Suriye'deki üssünden planladığına inanılıyor.

 

5 CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

 

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarında 5. canlı bombanın da kimliği belirlendi.

 

PARİS'TEN DEHŞETİ ANLATTI: HERKESİ KESİYORLAR, TIKLAYIN

 

Paris Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada Bataclan konser salonundaki saldırganın 1987 doğumlu Fransız vatandaşı Samy Amimour olduğunu duyurdu. 

 

KATLİAMIN TÜRK TANIĞI KONUŞTU: HERKES ÖLÜ TEKLİDİ YAPMAYA ÇALIŞTI, TIKLAYIN

 

Amimour'un Fransız anti-terör ekipleri tarafından bilindiği belirtilirken, teröristin 3 yakınının da polis tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

 

PARİS SALDIRISINDAN CEP TELEFONU SAYESİNDE KURTULDU, TIKLAYIN

 

Savcılık, Stade de France'daki ilk canlı bombanın da 1990 Suriye doğumlu Ahmed El Muhammed olduğunu ve El Muhammed'in Yunanistan'dan sığınma istediğini, Yunanistan üzerinden Fransa'ya geldiğini belirtti.

 

Hafta sonu Bataclan ve Stade de France'daki 3 teröristin kimliği tespit edilmiş, saldırganlardan ilkinin Bataclan'daki saldırıyı gerçekleştiren Ömer İsmail Mostefai olduğu bildirilmişti. Stade de France'daki ikinci canlı bombanın da 1995 doğumlu Bilal Hadfi olduğu kaydedilmişti.

 

Voltaire bulvarındaki patlamanın da 1984 doğumlu İbrahim Abdeslam tarafından gerçekleştirildiği ifade edilirken, İbrahim Abdeslam'ın kardeşi Salah Abdeslam'in de saldırılara karıştığı şüphesiyle arandığı duyurulmuştu.

 

168 OPERASYON GERÇEKLEŞTİ

 

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris'teki saldırıların  ardından dün gece ülke çapında 168 polis operasyonu yapıldığını, operasyonlarda  23 kişinin gözaltına alındığını, 31 silah ele geçirildiğini ve 104 kişinin de ev  hapsinde tutulmakta olduğunu bildirdi.

YORUM YAP
YORUMLAR