Özkan Uğur 7 yıldır tedavi görüyor, ancak onun türü Pars’a göre iyi huylu lenfoma!

Her yerde MFÖ gurubunun sevilen üyesi Özkan Uğur’un kansere yakalandığını anlatan haber yer alıyor. Ancak ünlü müzik insanı kansere 7 yıl önce yakalanmıştı.

23 Nisan kutlamaları kapsamında Gülhane Parkı’nda dün İstanbul Valiliği’nin organize ettiği ve dijital ortamdan canlı yayınlanan seyircisiz MFÖ konserine Özkan Uğur katılmamıştı.

Grup üyesi Fuat Güner, kanser tedavisi gören Özkan Uğur’un çok istemesine karşın doktorunun risk uyarısı nedeniyle aralarında olmadığını söylemişti.

Bu bilgi geleneksel medyada hem sosyal medyada ‘Özkan Uğur kansere yakalandı’ şeklinde yayınlandı.

Ünlü müziylen, kanser hastalığıyla sanki yeni tanışmış gibi sunuldu.

Oysa, Özkan Uğur ‘Lenf Kanseri’ne 7 yıl önce yakalanmıştı.

Bu haber o dönem, gazetelerde ve TV programlarında defalarca yayınlandı.

Özkan Uğur’un hastalığı Ebru Şallı’nın rahmetli oğlunun yakalandığı türün aksine, yumuşak seyirli olan ve tedaviye yanıt veren ‘Folliküler Lenfoma’. 

Bilim insanları, Lenf Kanseri’nin bu türünde tedavide başarı oranının yüzde 99 olduğunu söylüyor.

Ancak, bağışıklığı güçlü tutmak ve gribal enfeksiyon ile diğer bulaşıcı hastalıklardan uzak olmak için kalabalıklara girmemek hele içinde bulunduğumuz günlerde hiç evden çıkmamak gerekiyor. 

Özkan Uğur hastalığa yeni yakalandığı dönemde kemoterapi tedavisi görmüş ve doktorunun tavsiyesi üzerine konserlerine de ara vermişti.

 

Kanserden kaybettiğimiz sevgili Kayahan’ın bir TV röportajımızda söylediği şu sözü hiç unutmuyorum, “Kanseri yenemezsin Bilal, kanserle yaşarsın, vücudunu zayıf düşürüp ona fırsat vermezsen onunla da olsa uzun yaşarsın.”

Bu vesileyle değerli Özkan Uğur’a sağlıklı günler,

Ebru Şallı’nın kıymetli evladı Pars Tan’a ise bir kez daha Allah’tan rahmet, diliyorum.

Bilal Özcan

 

YORUM YAP
YORUMLAR