O UÇAĞIN İKİNCİ KARA KUTUSU DA BULUNDU!

KAPTAN PİLOTUN TUVALETE GİTMESİNİ FIRSAT BİLEN RUH SAĞLIĞI BOZUK İKİNCİ PİLOTU TARAFINDAN DALIŞ KUMANDASI VERİLEREK DÜŞÜRÜLEN GERMANWİNGS UÇAĞININ TEKNİK VERİLERİNİN KAYITLI OLDUĞU İKİNCİ KARA KUTUSU BULUNDU...

TEKNİK VERİLERİN OLDUĞU KARA KUTU ENKAZDA BULUNDU!

 

Fransız Alpleri'nde geçen hafta düşen Germanwings uçağının Uçuş Veri Kayıt Cihazı (Flight Data Recorder-FDR) yani ikinci kara kutusu da bulundu. Bu karakutu'da uçağın son seferine ait tüm teknik veriler kayıt altında bulunuyor.

 

Ancak bu kara kutunun incelenmesi, kokpit konuşma kayıtlarının tutulduğu ilk kara kutununki kadar çabuk olamıyor. Bu kara kutunun incelenme süresi en az 6 ay ile 1 sene arasında değişiyor. 

 

Marsilya'da konuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı, kara kutunun kaza mahallinin hemen yakınında bulunduğunu açıkladı.

 

Luftansa'ya ait Germanwings Havayolları'na ait Airbus 320 tipi uçak İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehine giderken düşmüş, uçaktaki 150 kişiden kurtulan olmamıştı.

 

Uçağın ilk kara kutusundaki kayıtlar, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı kasten düşürdüğü izlenimini uyandırdı. Kara kutulardan elde edilen bilgiler, telsiz görüşmeleri, uçağın hızlanması, yüksekliği ve yönü hakkında kayıtlar içerdiği için olayın aydınlatılması açısından büyük önem taşıyor.

 

İNTİHAR YÖNTEMLERİNİ ARAŞTIRDIĞI TESPİT EDİLDİ

 

Bu arada Alman savcılar, depresyon tedavisi gören ve uçağın yola çıkacağı gün raporlu olduğunu saklayan Andreas Lubitz'in bilgisayarında intihar yöntemleri ve kabin kapısının güvenliği konusunda arama yaptığını açıkladılar.

 

Düsseldorf savcıları, Andreas Lubitz'in bu kentteki dairesinde bulunan tablet bilgisayarda uçak düşmeden önceki hafta yaptığı tüm aramaların ortaya çıkarıldığını bildirdi.

 

Buna göre yardımcı pilot, internette hem tedavi hem de intihar yöntemlerini araştırmış. Kabin kapısının güvenliği konusunda da arama yapmış. 24 Mart'taki kazada Andreas Lubitz'in uçağı 09:31'de alçalmaya geçirdiği belirlenmişti.

 

Uçak yaklaşık sekiz dakika sonra, Fransa'da Seyne-les-Alpes kenti yakınlarında dağa çakıldı. Uçağı düşüren pilotla birlikte toplam 150 kişi hayatını kaybetti.

 

BBC Türkçe

YORUM YAP
YORUMLAR