Neslican Tay hakkında bilinmeyenler

Bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay yaşamını yitirdi ve tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Peki Neslican Tay kimdir, kaç yaşındaydı?

Son dakika haberi: Neslican Tay hayatını kaybetti…

Geçtiğimiz günlerde üç kez yenmeyi başardığı kansere 4. kez yakalanan Neslican Tay tekrar hastaneye yatmıştı. Tüm Türkiye’yi hüzne boğan haber yatırıldığı hastaneden geldi. Hastaneden yapılan açıklamaya göre Neslican Tay çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20 Eylül Cuma akşamı saat 21:20'de hayata gözlerini yumdu.

Genç kızın vefatının ardından doktoru şunları söyledi:

"Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği “yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör” e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti.

Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21.20 de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

Neslican Tay Kimdir?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı.

Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görüyordu.

Neslican Tay'la ilgili hastaneden son dakika açıklaması! TIKLAYIN

4 kez amansız hastalığa yakalanan ve her seferinde mücadele azmini kaybetmeyen güzel yüzlü, güzel gülüşlü Neslican'a Allah'tan rahmet diliyoruz.

Neslican Tay ne kanseriydi?

Teşhis konulduğunda tümör tüm bacağını sarmış, kemiği aşındırmış ve artık bacağın kurtulması için çok geç kalınmıştı.

Bacağını kaybetmesinden altı ay sonra, Neslican, kanserin akciğerine sıçradığını öğrendi. Fakat oldukça mutluydu. Çünkü bu tümörün ameliyatla alınabileceğini biliyordu. Tümör ameliyatla alındı ve Neslican ilaç tedavisi görmeye başladı. Bu sayede kanseri bir kez daha yendi.

Aradan tekrar altı geçti. Bu sürede kanserin üçüncü kez Neslican’ın vücudunda yer aldığı öğrenildi. Hastalık akciğerlerinin zarlarındaydı bu kez. 

YORUM YAP
YORUMLAR