Melis Sezen'e babasından 20 yıl sonra gelen mektup

Oyuncu Melis Sezen babası tarafından yazılan ve 20 yıl öncesinden gelen bir mektup aldı.

Oyuncu Melis Sezen, PTT'nin Cumhuriyet'in 100. yılına Mektup projesinin kapsamında kendisine gönderilmiş olan bir mektup aldı. Melis Sezen'in babası tam 20 yıl önce ailesine bir mektup yazdı. Ünlü oyuncu kendisine gelen mektubu paylaşıp, "Bugün hayatımın en özel hediyesini en özel günde aldım! Yıl 2023, Cumhuriyetimizin 100. Yılı." ifadesini ekledi.

Melis Sezen duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bugün hayatımın en özel hediyesini en özel günde aldım! Yıl 2023, Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Atatürk'ün de dediği gibi 'En büyük bayram, kutlu olsun!' Bundan 20 yıl önce 29.10.2002 tarihinde babam ben daha 1. sınıfta ilk defa okulumla birlikte Cumhuriyet Bayramı'na katılırken bugün için, 29 Ekim 2023 Cumhuriyet'in 100. yılı için bir mektup yazmış bana ve ailemize. Şimdi, 20 yıl sonra bu mektup geldi. Tabii ki mektuptan bugüne kadar hiç haberim yoktu.

İlk haberi aldığımda inanamadım. "Nasıl yani, 20 yıl öncesinden bugünkü bize mektup mu?" Mektupta benim daha yazmayı yeni öğrendiğim el yazım var... "Ali ata bak. Çetin ata bak." Bunları yazıp bayrama katılmışım, babam da altına bugün okumamız için mektubunu yazmış bize. Fotoğraflarımız ve o zamanın paraları, bereket paralarımız. Ve babamın tüm ailemize bugün için yazdıkları..."

"Dünyada sevgiden daha önemli daha özel bir şey yok ve bu aldığım en kıymetli, en özel hediye! O yüzden sonsuz teşekkür ederim baba! İyi ki Cumhuriyet çocukları olarak yetiştirdiniz bizi, iyi ki önce sevmeyi, birleştirmeyi, farklılıklarla bütün olmayı, özgür olmayı öğrettiniz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını, onun ruhunu öğrettiniz! Şükürler olsun, Cumhuriyetimizin varlığına, milli birlik ve beraberliğimize ve canım Türkiye'me. Görevimiz "Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir."

"Ve Sevgili PTT bu ne güzel bir düşünce, ne ince bir düşünce ne sevgi dolu, özümüzü, birliğimizi anlatan bir projedir ki 20 yıl öncesinden bugün, Cumhuriyet'in 100. Yılı için mektup yazmak. Eminim bir sürü ev, dünyanın en özel hediyesini almış, dünyanın en özel, tarifsiz duygularını hissetmiştir. Böyle bir projeyi gerçekleştirdiğiniz, 20 yıl boyunca tertemiz bir şekilde o mektupları sakladığınız ve bugün bize en özel armağanı iletip birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde gösterdiğiniz için teşekkür ederiz. Yaşasın Cumhuriyet! İlelebet"

YORUM YAP
YORUMLAR