MEHMETÇİK BAŞİKA KAMPINDAN ÇEKİLDİ!

KUZEY IRAK'TAKİ PEŞMERGELERİ, IŞİD'E KARŞI ETKİLİ OLABİLMELERİ İÇİN SAVAŞ KONUSUNDA EĞİTMEK İÇİN O BÖLGEDE UZUN SÜREDİR BULUNAN TÜRK ASKERİ BİRLİĞİ TÜRKİYE'YE GERİ DÖNDÜ. IRAK YÖNETİMİ TÜRKİYE'Yİ BM'YE ŞİKAYET ETMİŞTİ.

OBAMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARAMIŞ, "IRAK YÖNETİMİNİ RAHATLATIN" DEMİŞTİ!

 

Başika Kampı'nda bulunan Türk askerlerinden 160'ı Türkiye'ye giriş yaptı.  

 

Habertürk Gazetesi'nden Mahmut Bozarslan'ın haberine göre, Musul'un Başika bölgesinde bulunan Türk askerlerinden 160'ı, bu akşam İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçiş yaptı.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yaptığı konuşmada Başika kampındaki askerlerin önemli bir kısmının Kuzey Irak’taki Bamami kampına nakledildiğini açıklamıştı.

 

Irak yönetimi ise Türkiye’nin akserlerinin tamamını Kuzey Irak’tan çekmesi gerektiği konusunda Birleşmiş Milletler’e başvurmuştu.

 

 

ABD Başkanı Obama kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak Irak yönetiminin sınırları içerisinde Türk askeri varlığından duyduğu rahatsızlığı hatırlatmış ve Irak yönetiminin huzursuzluğunun giderilmesi için yardımcı olunması gerektiğini söylemişti.

YORUM YAP
YORUMLAR