Magazin gazetecilerinin ustası Oktay Şengüler’i kaybettik

O sadece bir gazeteci değildi, 'Beyefendi bir insan nasıl olur?'un, 'İyi kalpli nasıl olunur?'un da cevabıydı. Oktay Şengüler gazeteciliği, genç magazincilere mutlaka anlatılmalı.

Oktay Şengüler Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yanısıra Uluslararası Turizm Yazarları Birliği (F.I.J.E.T)'in üyesiydi.

1970’li ve 80’li yıllarda haberleriyle büyük ses getiren, Hürriyet ve Günaydın gazetelerinin ünlü magazin muhabiri Oktay Şengüler kalp hastalığına yenik düşerek 75 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

Maltepe’deki özel bir huzurevinde kalan Oktay Şengüler rahatsızlanmış ve oğlu tarafından önceki gün hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede anjiyo yapılan Şengüler’in bu sabah saat 05.00’de vefat ettiği öğrenildi.

Pek çok Yeşilçam oyuncusu ve müzik dünyasının şöhretli ismiyle ilgili çarpıcı haber ve röportajlara imza atan Oktay Şengüler çok sayıda mesleki ödülünün de sahibiydi.

Meslektaşları ve sanatçılar tarafından çok sevilen gazetecinin cenazesi 9 Ekim 2019 Çarşamba günü (yarın) Fenerbahçe Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığına defnedilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Sürekli Basın Kartı Sahibi Oktay Şengüler’in vefatıyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir mesaj yayınladı:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun yayınladığı başsağlığı mesajında "Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren Oktay Şengüler’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Oktay Şengüler, ünlü oyuncu Müjde Ar'ın da çok sayıda haberini yapmıştı...

Oktay Şengüler Kimdir?

1944 yılında İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi. Mesleğe 1970 yılında Hürriyet Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Uzun yıllar bu kurumda görev yaptı. Ardından Günaydın, Güneş, Meydan, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. ‘‘Sakın Anneme Davulcu Olduğumu Söyleme’’ , ‘‘Benim Adım Sosyete’’ adlı kitapları yayınlandı.

Oktay Şengüler Cumhurbaşkanlığı'nca verilen Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Bilal Özcan’ın notu: 

Oktay ağabeyle uzun yıllar Günaydın gazetesinde yan yana masalarda çalıştık.

Çok iyi bir haberciydi, haberi koklardı.

Aynı zamanda usta bir fotoğrafçıydı.

Tam bir İstanbul beyefendisiydi, dosttu, arkadaştı.  

Pamuk gibi bir insandı,

Her istediği sanatçıyı çok fazla uğraşmadan röportaj yapmaya ikna ederdi.

Meslekteki bir kaç ustamdan biriydi.

Oktay ağabeyin yetişkin iki evladı vardı, eşinden boşanalı çok uzun süre olmuştu.

İki gün önce “Ben huzurevindeyim” diye mesajı geldi, adres yazmıştı; ziyaret etmek nasip olmadı…

Nur içinde yatsın, mekanı Cennet olsun.

YORUM YAP
YORUMLAR