Leo Yılmaz: Hangi Türk oyuncu Hollywood'a gidebilir

35 yıla, o kadar çok iş sığdırmayı başarmış ki yaptığımız röportajda, beraber çalıştığı star isimleri sayarken ben yoruldum. Leo Yılmaz müthiş bir sinemacı...

Kanada ve Hollywood'da pek çok yapımda başarılı işlere imza atan Leo Yılmaz peşpeşe çektiği son derece iddialı filmlerle adeta bir gövde gösterisine hazırlanıyor. Leo Yılmaz, ilginç meslek hayatını Gazeteci Bilal Özcan'a anlattı.

Bilal Özcan yazıyor...

Uzun yıllar Kanada’da yaşayan, o ülkede ve Amerika Hollywood’da sinema sektörüne yıllarını veren yönetmen, yapımcı ve yazar Leo Yılmaz artık ülkesi Türkiye’ye döndü.

İstanbul’da bir yapım, müzik ve prodüksiyon şirketi kuran Leo Yılmaz, tüm hızıyla üretmeye devam ediyor.

Ünlü sinemacıyla Çengelköy’de güzel bir mekanda Boğaz’ın kıyısında oturduk ve röportaj yaptık,

Ben sordum o anlattı…

Anlattıkları arasında öyle ilginç ayrıntılar vardı ki dinlediklerim, karşımdaki kişinin, oldukça genç yaşına rağmen pak çok şey yaşamış olduğunu gösteriyordu.

15 yaşında başlayan sinema yolculuğu 20 yıldır dev yönetmenler ve star oyuncularla devam ediyordu…

Ve kameraların, ışıkların, setlerin aşığı bu genç Türk, Hollywood’da çalıştıkça yükseliyor, kariyerini hep bir adım ileriye taşıyordu…

Leo Yılmaz, kendisiyle yaptığımız röportajda, her sabah 'Good Marning’ diyerek güne başladığı öyle sinemacılar saydı ve onlarla öyle ilginç anılarından söz etti ki… 

Ona, “Sen, bu yaşadıklarını mutlaka bir kitapta toplamalısın” dedim…

Eğer, yönetmen Leo Yılmaz o kitabı yazarsa, konservatuarların sinema-televizyon bülümlerinde okuyanlar için bir başucu yapıtı olacağına eminim.

LEO YILMAZ RÖPORTAJDA NELER ANLATTI

Neler anlatmadı ki?

Jim Carrey’nin yarışmasını, 1 milyon kişi arasından nasıl kazandı?

Ben çok şaşırdım, röportajı izleyin ve siz de şaşırın…

Hangi dünyaca ünlü yönetmen, ona bildiklerini aktardı?

Oscarlı Yıldız Jennifer Lawrance ile aynı filmde yolları nasıl kesişti?

Türk Sineması dünyada neden başarılı olamıyor?

Türk olduğu için hangi yönetmen onu filmden çıkardı?

Ve işte Leo Yılmaz’ın yönettiği, vizyona girmeyi bekleyen en son filmler…

Leo Yılmaz ile yaptığımız röportaj, instagram hesabım @bilalozcannofficial ‘de yayınlandı.

Röportaj, bu sabahtan itibaren ise Leo Yılmaz’ın YouTube kanalına yüklendi.

Leo Yılmaz'ın, bir sinema setinde yapamayacağı iş hemen hemen yok gibi. Çocuk yaştan itibaren mesleğini en zirvedeki isimlerden öğrenen Leo Yılmaz, şimdi hem yapımcı, hem yönetmen hem de yazar olarak artık kendi filmlerini çekiyor.

LEO YILMAZ KİMDİR?

Leo Yılmaz, 21 Ağustos 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.

Ailesiyle birlikte Kanada’ya yerleşti. 15 yaşındayken Jim Carrey’nin sahibi olduğu Baby Face ajansının düzenlediği oyunculuk yarışmasını 1 milyon Kanadalı arasından sıyrılmayı başararak kazandı.

Ajans tarafından 1 yıllık oyunculuk, televizyon ve radyo programı ile ödüllendirildi. Leo Yılmaz, Windsor Üniversitesi Siyaset Bilimi programına katıldı, ancak üçüncü yılında sinema sevgisi nedeniyle okulu bıraktı.

Kanada ve Amerika’da birçok projede ‘gölge yönetmen’ olarak yer aldı. Çok sayıda Hollywood projesinde de yönetmen yardımcısı, görüntü yönetmeni, makyaj sorumlusu ve stilist, yapım direktörü, yönetmen ve yapımcı olarak görev yaptı.

Jennifer Lawrence’ın başrolde oynadığı “Anne!” filminde saç stilisti ve makyaj görevlisi, Rob Schmidt’in yönettiği “Korku Kapanı”nda sanat yönetmeni, Adam Wingard’ın yönettiği “Katliam Gecesi”nde yardımcı yönetmen, “Ben Ölmeden Önce” filminde prodüksiyon amiri, Karyn Kusama’nın başyapıtlarından “Davet”te cast sorumlusu, Luke Wilson ve Kate Beckinsale’in başrolü paylaştığı “Boş Oda”da prodüksiyon asistanı, Stuart Hazeldine’in yönettiği “Sınav”da kameraman olarak çalıştı.

2013’te, yolu yönetmen Denis Villeneuve ile kesişti.

Villeneuve, Jake Gyllenhaal’ın başrolde olduğu filmde Leo Yılmaz’ı kamera arkası yönetmeni yaptı.

2016’da “Geliş” filminde de tüm filmin prodüksiyonunun sorumluluğunu Yılmaz’a verdi.

Yıllarca Hollywood ve Kanada sinemasında gölge yönetmenlik yapan Leo Yılmaz, 2022’de Türkiye’ye temelli olarak döndü.

2022 yazında şehit aileleri ve engelli bireyler için yardım kampanyaları düzenleyen Leo Yılmaz, şimdilerde kurduğu yapım şirketiyle projelerini hayata geçiriyor.

YORUM YAP
YORUMLAR