'KANATSIZ MELEK' LAKAPLI TRT TELEVİZYONU SUNUCUSU SEVAL AKBABA KANSERE YENİLDİ!

TRT'DE 'SOKAK LEZZETLERİ' PROGRAMINI SUNAN, ARKADAŞLARI ARASINDA İYİ HUYLU, YARDIMSEVER VE TEMİZ KALPLİ OLARAK TANINAN VE ÇOK SEVİLEN SEVAL AKBABA BU SABAH HAYATINI KAYBETTİ. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN...

KANSER GENÇ VE GÜZEL SEVAL'İ ARAMIZDAN ALDI!

 

Bir süredir, vücudunda aniden ortaya çıkan kanserle mücadele eden genç ve güzel sunucu Seval Akbaba yaşam mücadelesini kaybetti.

 

TRT'de ekranlara gelen Sokak Lezzetleri programının sunucusu Seval Akbaba, yaklaşık 4 aydır, vücudunda birden bire ortaya çıkan karaciğer kanseriyle mücadele ediyordu.

 

Genç sunucu, doktorların tüm çabasına ve tıbbi müdahalelerine rağmen verdiği yaşam mücadelesini bu sabah kaybetti. Kötü haberi, Seval Akbaba'nın yapımcı arkadaşı Tunahan İlbars facebook'tan duyurdu.

 

İlbars, Seval Akbaba ile yer aldığı fotoğrafı sayfasında paylaşarak altına şu notu düştü:

 

"Bundan bir kaç yıl önce girdi hayatıma. Önce sunucumdu... Sonra, dostum, can yoldaşım, sırdaşım ve kardeşim oldu. Bugün o kardeşimi kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyorum... Bir çok insan için öldükten sonra arkasından güzel şeyler söylenir. Kimi doğrudur, kimi abartıdır. Ancak Seval, şu üç günlük dünyada tanıdığım en temiz, en dürüst ve en iyi insanlardan biriydi.  

 

'Kanatsız melek' tanımı en çok O'na yakışırdı. Belki de bu kirli dünya O'nun gibi melek ruhlu birine fazla geldi. Söylenecek, anlatacak o kadar çok şey var ki... Velhasıl seni hep bu fotoğraftaki gibi hatırlayacağım güzel arkadaşım. O sıcacık, içten, gülen gözlerinle... Hayatımıza hep güzel şeyler kattın, yüce Rabbim de ahirette sana nice güzellikler nasip etsin... Seni çok seviyorum…" Seval Akbaba'nın cenazesi Cuma günü kartal Cemevi'nden kaldırılacak.

 

"HEPİNİZİ İLİKLERİME KADAR HİSSEDİYORUM"

 

Seval Akbaba, geçtiğimiz aylarda Instagram sayfasından sağlığı ile ilgili bilgi vermiş ve bu zor gününde kendisine destek olanlara bu sözlerle teşekkür etmişti.

 

" 'Eğer sen Allah'ın seni koruduğuna ve senin duana cevap vereceğine inanıyor, bunu hissediyorsan bu hakikidir. Çünkü o kulunun zannı üzerindedir. Kim de Allah'tan umudunu kesmişse o da bunda haklıdır! Tevekkülü zayıf demektir.'

 

Buna yürekten inanıyorum. Çok zorlu geçen 3. hafta. Buna da şükür diyorum. Allah'ım beterinden saklasın. Gelen tüm telefon mesajlarınız, mailleriniz … Her gün gönderdiğiniz şifa duaları. .. Yorgunluğumun üstüne enerji veriyor bana.

 

O kadar çok şey söylemek istiyorum ki... Ama anlatacağım, söyleyeceğim her söz kifayetsiz kalıyor. Beni merak ettiğinizi biliyorum ama hiç gücüm yoktu elime telefonu alıp bir kaç satır yazmaya. Bu hafta 3. kemoterapiyi alacağım. Yine kendimde olmayacağım. Ama inatçılığımla Allah'a olan sonsuz inancım ile o davetsiz misafiri yok etmek için tüm güçleri ile çalışan askerlerim ile ben savaş halinde olacağız.

 

Milyonlarca insanın tüm duaları, siz güzeller hepinizi iliklerime kadar hissediyorum. Varlığınız gücümdür. Meleklerime ve hepinize yanımda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Allah'ın tüm güzellikleri üstünüze olsun.”

 

SEVAL AKBABA KİMDİR

 

İstanbul'da yaşamını kaybeden Seval Akbaba TRT Türk' te yayınlanan "Sokak Lezzetleri" programının başarılı sunucusuydu.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nden mezun olan Seval Akbaba, Zonguldak’ta bir buçuk yıl müzik öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul’a döndü.

 

Seval Akbaba, katıldığı bir yemek programındaki tarifleri ilgi çekince TRT TÜRK’te yayınlanan “Sokak Lezzetleri” programına sunucu olarak davet edilmişti. Seval Akbaba 39 yaşındaydı...

 

MAGAZİN DUAYENİ'NİN NOTU: MELEK KARDEŞİMİZ SEVAL AKBABA'YA ALLAH'TAN RAHMET, DEĞERLİ AİLESİNE, ARKADAŞLARINA VE SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ. MEKANI CENNET OLSUN...

YORUM YAP
YORUMLAR