JAPON KIZLARI TOKYO'DA ‘CADILAR BAYRAMI’NI KEMAL KOPUZ'LA KUTLUYOR!

AMERİKA VE TÜM BATI DÜNYASINDA BÜYÜK BİR HEYECANLA KUTLANAN HALLOWEEN 'CADILAR BAYRAMI' JAPON GENÇLİĞİNİ DE COŞTURDU. JAPON KIZLARI 'CADILAR BAYRAMI'NI YAKIŞIKLI TÜRK KEMAL KOPUZ'LA KUTLUYOR...

JAPON KIZLARI ‘CADILAR BAYRAMI’NI KEMAL KOPUZ'LA KUTLUYOR! 

 

Amerika’da ve Batı ülkelerinde ‘Halloween’ olarak her yıl 31 Ekim’de tekrarlanan ‘Cadılar Bayramı’ Japonya’da caddelerde kutlanıyor.

 

Özellikle Amerikan kültürünün etkisindeki Japon gençliğinin her yıl coşkuyla yaşadığı ‘Halloween’ bu yıl da başkent Tokyo’da renkli kutlamalara sahne oluyor.

 

Son derece ilginç giyimleri, maskeleriyle sokaklara çıkan Japon gençleri sabahlara kadar eğleniyor ve oldukça renkli görüntüler sergiliyorlar.

 

30 yıldır Japonya’da yaşayan ve Tokyo’da gece hayatının kalbi Roppongi’de bir eğlence merkezinin sahibi olan Türk işadamı Kemal Kopuz Japon gençlerinin ‘Cadılar Bayramı’ sevincine ortak oldu.

 

İlginç kıyafetler içindeki Japon kızları ‘Handsome Turco’ (Yakışıklı Türk) diye çağırdıkları Kemal Kopuz’la hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştılar…

 

CADILAR BAYRAMI (HALLOWEEN) NEDİR?

 

‘Cadılar Bayramı'nın kökeni antik Britanya'da Pagan Keltlerin kutladığı Samhain Festivali’dir. Keltler 1 Kasım’ı yazın bitişi, kışın başlangıcı kabul ediyorlardı.

 

Bu tarihte sürüler yaylalardan dönüyor, toprak ağaları ile arazi kira sözleşmeleri yenileniyordu. Bu günde ayrıca ölülerin ruhlarının geçmişte yaşadıkları evleri ziyaret ettiğine inanılıyordu. 

 

Tepelerin üzerinde, evlerdeki ocakları tutuşturmak ve aynı zamanda kötü ruhları uzak tutmak için büyük ateşler yakılıyordu.

 

İnsanlar, ortalıkta dolaştığına inandıkları ruhlara tanınmamak için maskeler takıyor, kostümler giyiyorlardı. Bu gelenekler nedeniyle Samhain festivali zamanla cadılar, periler ve iblislerle özdeşleşti.

 

Azizler Günü’nün arifesi (31 Ekim) kutsal kabul edildi ve Batılı dillerdeki Halloween (holy evening/kutsal akşam) adı buradan geldi. 

 

19. yüzyılda başta İrlandalılar olmak üzere Britanya'dan Amerika'ya göçen çok sayıdaki göçmen ‘Cadılar Bayramı’ kostümlerini beraberlerinde getirdiler ve ‘Cadılar Bayramı’ ABD'deki başlıca çocuk bayramlarından biri haline geldi.

 

‘Cadılar Bayramı'nın sembolü gülen bir bal kabağıdır. Balkabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde oyulduktan sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat oluşturulmaya çalışılır.

 

En yaygın olarak tüketilen şekerleme, elma şekeridir. Çocuklar korkunç kıyafetler giyerek kapı kapı gezerler ve ev sahiplerine "Şaka mı, şeker mi?" diye sorarlar.

 

Ev sahibi "Şaka!" derse çeşitli muziplikler yaparlar. Büyükler çocuklara şekerleme ikram ederler veya harçlık verirler. Bu uygulamanın kökeni geçmişte Britanya'da yoksulların kapı kapı dolaşarak “ruh keki" toplaması geleneğidir.

 

Yetişkinler genellikle ‘Cadılar Bayramı'na en yakın hafta sonunda kıyafet baloları düzenlerler. Bu partilerde misafirler cadı, hayalet veya korku filmi karakteri gibi korkunç kostümler giyerler.

 

Muhafazakar Hristiyanlar, özellikle tutucu protestanlar, genelde ‘Cadılar Bayramı'nı kutlamazlar ve yanlış bulurlar.

Dikkatini Çekebilecek Diğer Haberler ;

YORUM YAP
YORUMLAR