İşte, Sıla- Ahmet Kural davasında bugün yaşanan her şey!

Sıla ile Ahmet Kural arasındaki şiddet davasının ilk duruşması bugün görüldü. Ahmet Kural, Sıla'ya şiddet uyguladığına yönelik iddiaları reddetti.

Sanat dünyasının iki ünlü ismi Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu, aralarında yaşanan ‘darp’ iddiası nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne davalı sıfatıyla ilk olarak Ahmet Kural avukatıyla birlikte giriş yaptı. Davacı Sıla Gençoğlu da avukatıyla birlikte duruşmaya katılmak için adliyeye geldi.

Duruşmanın başlangıç anı ve yaşanılanlar:
Davalı ve davacı duruşma salonuna alındı. Davalı Ahmet Kural sanık kürsüsünde davacı Sıla Gençoğlu da avukatıyla birlikte müşteki kısmında oturduğu duruşma başladı.

Kimlik tespiti yapıldı

Duruşma salonunda kimlik tespiti yapıldı. Ahmet Kural: Eğitim durumu yüksek lisans aylık gelir 50 bin TL olarak belirlendi.  Sinema ve filmi projelerinde yer aldığı zaman ise yıllık 2,5 milyon TL, olarak aktarıldı. Sıla Gençoğlu’na ise geliri sorulmadı.

Ahmet Kural'ın savunması

2017 Mayıs ayında güzel bir ilişkiye başladık. Birlikteliğimiz sırasında aramızda kültür farkından dolayı anlaşmazlıklarımız olurdu. Müşteki ile arkadaşlarıma ve İnançlarıma yönelik saygısızlığı nedeniyle ayrıldık.

“Seni bitireceğim Ahmet Kural”
Bir hafta içinde kendisinin ‘Okan’ isimli biriyle beraber olduğuna dair duyumlar aldım. Bu benim ağırıma gitti. Kendim mahremiyete biraz önem veriyorum. Olay basında da yer aldı. Sonrasında 6 Mayıs'ta kendisi bana dön diye mesaj attı. Cevap vermedim. 16 Mayıs'ta teyzesi mesaj attı. Sıla'nın Okan ile bir alakası yokmuş dedi. Ben ise ayrılma nedenimiz bu değil diyerek telefonu kapattım.

Araya ortak arkadaşlarımızı soktu. Ağustos'ta bana sana şarkı yaptım dedi. Bu beni etkiledi. Ama aklında o adam vardı. Ona üçüncü kişi ile olan birlikteliğiyle ilgili 3 defa o soruyu sordum. Bana değişik cevaplar verdi. Kafamda şüphe oluştu. Olay günü Annem ve ablalarımın geldiği gece kendisi bize geldi. Alkol aldık. Kendisi bayağı içti. Rumeli hisarında bulunan evin merdivenin de inerken sendeledi. Kolundan tutup indirdim. Daha sonra Zekeriyaköy’deki benim evime geçti. İçimde kalan şüpheden dolayı aynı soruyu bir kez daha sordum. Evet senin canını yakmak için yaptım dedi. Kendisinden Evi terk etmesini istedim. Aramızda tartışma oldu. Defol git dedim. Şoförümü aramak istedim. Elimden tuttu. Sonrasında ben kendisinden elimi çekerken düştü. Kendisi bana “Yapma Ahmet konuşalım” dedi. İddianamedeki sözleri kendisine söylemedim ve kesinlikle vurmadım. Sonra kendisi şoförünü aradı. 15-20 dakika süren kavganın sonunda kendisi dışarı çıktı ve çıkarken de bana seni bitireceğim Ahmet Kural dedi. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum.

Sıla ifadesinde neler söyledi?

Olay günü Kural'ın ailesiyle beraber güzel vakit geçirdiklerini belirten Gençoğlu, “Sonra eve geçtik. Ancak kurtulamadığım soru geldi. Okan Can Yantır'a dair soru. Alkolün etkisiyle olmalı. Sonra bana ‘git evden defol' vs. dedi. Bir saat boyunca evden kurtulmaya çalıştım. Kötü bir kabus gibiydi. ‘Git burdan seni gebertirim' dedi. Kafamı duvarlara vurdu. Yere düştüm. Kafamı ve böbreklerimi tekmeledi. Bana aileme küfürler etti. ‘Çok sevdiğin baban kollarında ölsün' dedi. ‘o… sen' dedi. Bir şekilde şoförümü aramayı başardım. Peşimden gelmedi. Şikayetçiyim” dedi.

“Celbini talep ediyoruz”

Sıla'nın avukatı, Ahmet Kural'ın 2014 yılında uyuşturucu kullanmak suçundan 10 ay hapis cezası aldığını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini belirtti. Avukat, “Sanık bu suçu 5 yıllık denetim süresi içinde işlemiştir. Bu nedenle ceza alan dosyanın bu dosyaya celbini talep ediyoruz” dedi. Avukat, ayrıca Ahmet Kural'ın hürriyeti tahdit ve kül tablasını kaldırmak suretiyle silahlı tehdit suçlarından ek savunma hakkı verilmesini talep etti.

“Olay abartılmıştır”

Ahmet Kural'ın avukatı Ahmet Kurutoğlu ise, “Bu dava Sıla hanımın kendi lehine Ahmet beyin de aleyhine geliştirdiği bir projedir. Eldeki küçük delilleriyle olay abartılmıştır. İddia ettikleri gibi vahşi bir şiddete maruz kalan bir kadın çıkıp evin kapısı önünde oturup şoförünü mü bekler yoksa evden kurtulduğu gibi olay yerinden koşarak uzaklaşır mı?” dedi.

‘Darp raporu yetersiz’ iddiası

Kural'ın avukatlarından Sibel Aydın da, bu davanın kadına şiddet davası gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek, “Türkiye'de geçen yıl 442 kadın öldürülürken haberini yapmayan Washington Post bu davanın haberini yaptı. Tanıkların görgüye dayalı bilgileri yok. Hepsi duyumdan ibarettir. Ayrıca tanık Hatice Tunç'un ‘tokat sesini duydum' iddiasını Yıldız Teknik Üniversitesi'nden hocalarla olay yerinde inceledik. Hazırlanan raporda tanığın bu mesafeden tokat sesini duymasının mümkün olmadığı belirtildi. Yine Sıla'nın olaya ilişkin aldığı ilk darp raporu da yetersizdir. Bizim de İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Bölümü'nden aldığımız raporda da suçlamaların yersiz olduğu kaydedilmiştir” dedi.

22 Nisan'a ertelendi

Mahkeme Kural avukatlarının keşif talebi ile yeniden rapor aldırılması talebini reddetti. Duruşmaya 10 dakika ara verildi. Aranın ardından duruşmanın 22 Nisan’a ertelendiği açıklandı.

‘Davamızın arkasındayız’

Adliye önünde bir açıklama yapan Kural, “Onlar inandıklarını savunuyorlar. Biz bilimsel kanıtlarımızı sunduk. Davamızın arkasındayız. Kadınlar baş tacımızdır. Onları seviyoruz. Ertelenen bir dava var. Ben haklı davamın arkasındayım” açıklamasını yaptı.

Sıla, duruşma çıkışı böyle görüntülendi.

(Sözcü Gazetesi, Emre Çevik- Ümit Türk)

YORUM YAP
YORUMLAR