İŞTE SAVAŞ BÖLGESİNDEN İLK AYRINTILI HABER: MEHMETÇİK VURARAK İLERLİYOR, IŞİD KAÇIYOR!

SURİYE'NİN TÜRKİYE HUDUDUNDAKİ CEREBLUS BÖLGESİNİN IŞİD GÜÇLERİNDEN TEMİZLENMESİ BAŞLATILAN HAREKATTA TSK'YA BAĞLI ÖZEL BİRLİKLER SURİYE İÇLERİNE DOĞRU İLERLİYOR, HAVA KUVVETLERİ DE BOMBALAYARAK DESTEK VERİYOR.

ÖZEL KUVVETLER SURİYE'DE İLERLİYOR, HAVA KUVVETLERİ BOMBALIYOR!..

 

MAGAZİNDUAYENİ - (AYRINTILI HABER)- Saat 04.30'da TSK bombardımanıyla beraber TSK özel kuvvetleri Suriye'ye girdi... Alınan ilk bilgilere göre Bordo Bereliler'den oluşan TSK unsurları, IŞİD militanlarını süpürerek ilerliyor...

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. Türk Hava Kuvvetleri'nin de operasyona katıldığı aktarıldı.

 

Habertürk'te yer alan habere göre, askeri kaynaklara dayanılarak yapılan ilk açıklamada "Şu an bir kara harekatına başlanmış değil. Amaç hudut güvenliğini sağlamak" denilirken bir diğer iddia da özel kuvvetlerin savaş uçakları için işaretleme yapmak amacıyla Cerablus'a girdiği yönünde oldu.

 

Associated Press'in haberine göre ise Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilisi Nasır Hac Mansur, Cerablus'a girmeye hazırlanan güçler arasında "Türk özel kuvvetlerinin yanı sıra teröristlerin de bulunduğunu" öne sürdü. SDG, "doğrudan veya dolaylı işgal planlarına karşı ülkeyi savunmaya hazır olduğunu" açıkladı.

 

NTV'nin aktardığına göre askeri kaynaklar, operasyonun başlangıcında 63 hedefe 224 atış yapıldığını, geçit açma faaliyetlerinin de sürdüğünü aktardı.

 

Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. Reuters ise ismini vermediği üst düzey bir Türk yetkiliye dayanarak "Bir grup Türk özel kuvveti kuzey Suriye'ye girdi" ifadesini kullandı. BBC’ye göre sınırda 1500 Suriyeli muhalif savaşçı var. Ayrıca Özgür Suriye Ordusu da Cerablus çevresinde IŞİD'le çatışmaya başladı.

 

TSK unsurlarınca saat 04.00-04.30 sularında başlanan harekatla, sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin sağlanması planlanıyor.

 

IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu örgüte karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

 

Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

 

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.
 

SAVAŞ UÇAKLARI IŞİD HEDEFLERİNİ BOMBALAMAYA BAŞLADI 

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı.

 

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.

 

Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.

 

BYEGM'DEN AÇIKLAMA

 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) de "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI DÜN İLK MESAJI VERMİŞTİ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün, Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile düzenlediği ortak basın toplantısında Cerablus harekatıyla ilgili "Hem Afrin'den doğuya doğru kuzeyden giden, hem de Cerablus'tan başlayacak operasyona da her türlü desteği vereceğiz. Aktif bir şekilde DAEŞ'e karşı mücadelede yer alıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAP
YORUMLAR