İŞTE GERÇEK: FENERBAHÇE LUİS NANİ’DEN 18 MİLYON LİRA ZARAR ETTİ!

AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA OYNADIĞI MÜKEMMEL FUTBOLLA ÜLKESİNİN AVRUPA ŞAMPİYONU OLMASINDA ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYAN LUİS NANİ'Yİ 8.5 MİLYON EURO'YA SATAN FENERBAHÇE KULÜBÜ ASLINDA BAKIN NE KADAR ZARAR ETTİ?

FENERBAHÇE'Yİ DEĞİL, PORTEKİZ'İ ŞAMPİYON YAPTI!

 

Bilal Özcan yazıyor...

 

Bakmayın değerli okurlar, aslında medyamızın köşe başlarını tutanlar Fenerbahçe taraftarı olduğu için Nani'nin Fenerbahçe'den 'kaçar gibi' ayrılışını geçiştiriyorlar ve "Ne oldu, dünya çapındaki bu yıldız futbolcu neden bir sezonda ayrılmak istedi ve gitti?" diye sorgulamıyorlar. 

 

Fenerbahçe'de sahada vasatın üstüne pek çıkmayan Nani, Fransa'yla oynanan final maçında, 24 dakikada sahanın ortasına yığılıp göz yaşı döken Ronaldo'ya gidip de başını okşarken, eminim, "Senin için oynayacağız ve şampiyon olacağız" demişti...

 

Luis Nani, Fenerbahçe'yi şampiyon yapamadı ama turnuva boyunca oynadığı etkili futbolla ülkesini devler arenasından şampiyon olarak çıkarmayı başardı.

 

Fenerbahçe'de vasat hatta vasatın altında maçlar çıkartan Portekizli, kendisi için hiç parlak olmayan Fenerbahçe deneyiminin hemen bir kaç hafta sonrası Fransa'da çıktığı milli maçlarda harikalar yarattı. 

 

Peki, bunun sebebi neydi? Bu konu ne kadar irdelendi? Okuduğum bir kaç yorumda gördüm ki yazarlar kabahati hep Nani'de buluyorlar... 

 

Acaba gerçek böyle miydi? 

 

Yoksa, Nani'nin Fenerbahçe'de kumaşını gerçek anlamıyla ortaya koyamamasının, çoğu maçta sahada sadece dolaşıp oynar gibi yapmasının başka sebepleri mi vardı?

 

En azından, gece gündüz, karda çamurda yıllardır çıkarsız, karşılıksız kulübünü destekleyen taraftarın, büyük bir yıldızın Fenerbahçe'den neden bir sezonda koptuğunu, bilmeye hakkı vardır...

 

Umarım gerçek bir spor yazarı çıkar ve her ayrıntıyı yazıp kamuoyunu aydınlatır...

 

Luis Nani Fenerbahçe'ye fazla katkı sağlamamış olsa da, Fenerbahçe'yi şampiyon yapamamış (!) olsa da Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan birisidir ve dünya çapında bir değerdir.

 

Şimdi biz gelelim Nani'nin kaçışının -pardon Fenerbahçe'den gidişinin-  kar / zarar hesabına...

 

Nani’yi geçen yıl M.United’tan 6 milyon Euro’ya transfer eden yöneticilerinin ileriyi görememesi nedeniyle Fenerbahçe Luis Nani’den çok daha fazla para kazanma şansını değerlendiremedi.

 

Geçen yıl futbolcuyu transfer ederken Portekiz milli takımının bel kemiği olan futbolcunun, bir yıl sonra gerçekleşecek Avrupa şampiyonasında yıldızını parlatabileceğini düşünemeyen, öngöremeyen yöneticiler yüzünden, serbest kalma opsiyonunu 8,5 milyon Euro’da tutan Fenerbahçe, Nani’yi çok daha yüksek fiyata satabilecekken aslında zarar etti.

 

Valancia, Nani’yi Fenerbahçe’den 8.5 milyon Euro’ya transfer etmişti. İspanyol ekibi EURO 2016'da gösterdiği performansla göz dolduran yıldız oyuncunun serbest kalma ücretini bakın kaç milyon Euro olarak belirledi?

 

Valencia, Portekizli yıldızın sözleşmesinde bulunan özel madde sayesinde 8,5 milyon Euro'ya transferi tamamladı. İspanya’daki kurallar gereği Valancia da 29 yaşındaki futbolcunun sözleşmesine ‘satın alma maddesi’ koymak zorundaydı.

 

Şimdi sıkı durun; Valancia bu rakamı tam 14.5 milyon Euro olarak deklare etti, Nani de bu rakamı kabul etti. Yıldız futbolcuyu transfer etmek isteyen bir takım bu rakamı İspanya Futbol Federasyonu’na ödediği takdirde Nani’yi kadrosuna katabilecek. 

 

Valancia, 8,5 milyon Euro’ya (25,5 milyon lira) aldığı Nani’nin bedelini sadece bir kaç gün sonra 14,5 milyon Euro'ya (43,5 milyon lira) yükselterek, Fenerbahçeli yöneticilerin unutamayacakları bir ‘futbolcu transferi yönetimi' dersi almalarına neden oldu.

 

Şunu da belirtmeliyim Nani'nin Türkiye macerasından bir tek Fenerbahçe'nin değil, çoğu kötü yönetilen diğer kulüplerimizin de alacağı dersler var...

 

Alırlar mı dersiniz?

 

Bilal Özcan

YORUM YAP
YORUMLAR