İSTANBULLULAR DİKKAT! BAYRAM TRAFİĞİ BAŞLADI!

BAYRAM TATİLİNİN BAŞLAMASI NEDENİYLE İSTANBUL’DA TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTIYOR. BAYRAM TATİLİNİ İSTANBUL DIŞINDA GEÇİRMEK İSTEYEN VATANDAŞLARIN YOLA ÇIKMASININ ARDINDAN, İSTANBUL’DA ÇOK YOĞUN BİR TRAFİK YAŞANIYOR!

Bayram tatilinin başlaması nedeniyle İstanbul’da trafik yoğunluğu artıyor. Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşların yola çıkmasının ardından, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk yaşanıyor.

 

Vatandaşlar mesai bitiminin hemen arkasından yollara dökülünce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde trafikte sıkışıklık oluştu. Yoğunluk özellikle İstanbul çıkışı ve  Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişlerde yaşanırken vatandaşlar saatlerce yoğunluktan ilerleyemedi.

 

Saat 19.40'ta yoğunluk yüzde 63'ü gördü. D-100 Karayolu İncirli mevkiinde Edirne istikametine doğru trafik yoğunluğunun oluştuğu görüldü. TEM İSTOÇ mevkiinde, yine Edirne istikametinde yoğun trafik var.

 

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşların yola çıkmasının ardından, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk yaşanıyor.

 

Şehrin ana arterlerinde de bazı bölgelerde yoğunluk oluşurken, özellikle TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu'nun Ankara istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu.

 

Yol güzergahlarında önlem alan trafik ekipleri, broşür dağıtarak sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

 

KUZEY EGE'DE TRAFİKTE BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

 

Balıkesir'in turistik ilçelerinde trafikte bayram yoğunluğu hissedilmeye başlandı.

 

Akşam saatleri itibariyle özellikle İzmir, Çanakkale, İstanbul bağlantısını sağlayan D 550 karayolunda yoğunluk yaşandı. 9 günlük bayram tatilinde trafik yoğunluğuna yakalanmak istemeyen tatilciler, tatilin ilk saatlerinden itibaren yola çıktılar. Özellikle kavşak bölgesi olan Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşanan yoğunluk ve araç kuyrukları dikkat çekti. Yetkililer, sürücülerin hız sınırlarına uygun, dikkatli ve dinlenik bir şekilde araç kullanmalarını istedi.

Özellikle turizm bölgelerinde bölge trafik ekipleri ve jandarma trafik ekipleri kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların trafikle ilgili her konuda yardımına koşacaklar. Edremit ilçesinde D 550 karayolunda günlük 18 bin araç olan geçiş sayısının 5 katına kadar çıkması bekleniyor. (İHA)

 

ATATÜRK HAVALİMANI DA YOĞUN

 

Dokuz günlük Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanında yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasının ardından, tatilini memleketlerinde ve yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, havalimanına akın etti. Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri ek seferler koydu.�Türk Hava Yolları, Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için 09-18 Eylül tarihleri arasında Ankara ve İstanbul çıkışlı olmak üzere 50 ek sefer koydu. Pegasus Havayolları ise 8 - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Ercan, Hatay, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Mardin, Ordu-Giresun, Samsun Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon çıkışlı-varışlı uçuşlarına  96 yeni ek sefer koydu.  Onun Air da, 10 - 18 Eylül 2016 tarihleri arasındaki Bayram tatili dönemi süresince koyduğu ek seferlerle 150 bin yolcu taşıyacağını açıkladı.

Dikkatini Çekebilecek Diğer Haberler ;

YORUM YAP
YORUMLAR