‘İSTANBUL'DA PAVYONDA DAYAK YEDİM’
HOLLYWOOD'UN DÜNYACA ÜNLÜ KOMEDYENİ RUSSELL BRAND, 2002 YILINDA İSTANBUL'DA YAŞADIKLARINI ANLATTI. BRAND AYNI ZAMANDA AKTÖR, RADYO VE TV SUNUCUSU, ŞARKICI, KÖŞE YAZARI VE YAZAR.
Hollywood'un dünyaca ünlü komedyeni Russell Brand, 2002 yılında İstanbul'da yaşadıklarını anlattı. Russell Brand aynı zamanda aktör, radyo ve televizyon sunucusu, şarkıcı, köşe yazarı ve yazar.
Lafını sakınmayan, sivri dili ve zekâsı yüzünden başı defalarca belaya giren, Kate Moss'tan Katy Perry'ye sayısız ünlü kadınla birlikte olan rock star görünümlü playboy.
Bundan 10 yıl öncesine kadar çalıştığı stüdyoya eroin sipariş eden bir uyuşturucu ve seks bağımlısıyken, kendini Budizm felsefesine adayan bir 'modern çağ gurusu'.
Hollywood'da gişe rekoru kıran 13 filmde yer alan, ancak sıkıldığı için kendini yeniden stand-up gösterilere adayan bir komedyen.
"SADECE 1 GÜN KALDIM BAŞIMI BİN TÜRLÜ BELAYA SOKTUM"
Şovun Türkiye ayağıyla ilgili epey heyecanlı. Bunun nedeni, şehirdeki bir önceki macerası: "Daha önce 2002 yılında İstanbul'a geldim ve sadece bir gün kaldım. O 24 saat diliminde başımı bin türlü belaya sokmayı başardım:
Pavyona gittim, orada kavgaya karıştım, kadının tekiyle ağız dalaşına giriştim, kafamda cep telefonunu kırdı. Sonra da işimden kovuldum. Bakalım bu sefer başıma neler gelecek!"
'Mesih Kompleksi'nde Hazreti İsa, Che Guevara, Gandhi ve Malcolm X'ten bahseden 35 yaşındaki komedyen, hükümetleri, liderleri, dünyadaki mevcut düzeni sert bir şekilde eleştiriyor.
İşte sovundan bir cümle: "Politikacılar mevcut düzene sarılıyorlar ve onun değişmesini istemiyorlar. Aslında inançlarına da ihanet ediyorlar. İdeallerini satışa getiriyorlar, çünkü fedakârlık yapmak istemiyorlar."
"GEZİ PARKI EYLEMLERİ DÜNYAYA DERS OLMALI"
Haliyle röportajımıza Brand'in kafasındaki ideal dünya düzeninin ne olduğuyla başlıyoruz: "Bir şekilde yönetilmeye ihtiyacımız var ama farklı bir otorite biçimine gereksinim duyuyoruz. Tabii ki sınırların olmadığı bir dünyada yaşama fikri güzel.
Ama illa bazı konular üzerinde keskin sınırlar çizeceksek, çıkış noktamız değişmeli. Bence toplum sözleşmesi dediğimiz şey, cinsellik üzerinden kurulmalı. Böylesi çok daha sağlıklı olurdu."
Gezi Parkı protestoları sırasında Twitter'dan "Hükümetler bizim hizmetkârımızdır, sahibimiz değil" cümlesiyle destek veren Brand, eylemlerin dünyayı değiştireceğini düşünüyor: "Olayları takip ettim. Hâlâ da ne oluyor ne bitiyor ülkenizde, takip ediyorum. Görünüşe göre Türk halkı baskı altında olmaktan sıkıldı ve farklı bir hükümet için hazır.
Bence Gezi direnişçileri büyük sempati topladı uluslararası kamuoyunda. Protestolar herkese şunu kanıtladı ki sömürülmeye ve baskıya boyun eğmek zorunda değiliz. Değişime ihtiyacımız varsa, mevcut düzeni değiştirmek için aradığımız güç de, yine bizim içimizde."