İSTANBUL İÇİN YENİ PROJE: ÜSKÜDAR'DAN KABATAŞ'A YÜRÜYEREK GİDİLECEK

MARMARAY VE AVRASYA TÜNELİNDEN SONRA, AVRUPA VE ASYA YAKASINI BU KEZ DE ÜSKÜDAR VE KABATAŞ ARASINDA YAPILACAK BİR YÜRÜME TÜNELİYLE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR.

İstanbul İçin Yeni Proje: Üsküdar'dan Kabataş'a Yürüyerek Gidilecek

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş ile Üsküdar'ı, yürüme tüneliyle birbirine bağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

 

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş,  Üsküdar ile  Kabataş arasına yayalar için bir tüp tünel yapmayı planladıklarını açıkladı.

 

ÜSKÜDAR'DAN YÜRÜYEREK KABATAŞ'A YÜRÜYEN BANTLARLA GİDİLECEK

 

Marmaray ve  Avrasya tünelinden sonra,  Avrupa ve  Asya yakasını bu kez de  Üsküdar ve  Kabataş arasında yapılacak bir yürüme tüneliyle birbirine bağlamayı hedeflediklerini söyleyen Topbaş, "Üsküdar'dan çıkan bir kişi, yüzeye çıkmadan, yürüyen bantlar aracılığıyla veya yürüyerek  Kabataş'a gelecek diye konuştu.

 

FAALİYET RAPORU SUNULDU

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş, İBB Meclisi'ne 2015 yılında  İstanbul için yapılanların yer aldığı Faaliyet Raporu'nu sundu.

 

Topbaş, İBB Meclisi'ne seslendiği konuşmasında, yönetiminin son döneminde kente yönelik yeni projelerinden de bahsetti. Topbaş'ın yapmayı planladığı projeler arasında en ilgi çekeni,  Üsküdar ile  Kabataş'ı denizin altından birbirine bağlayacak yürüme tüp tüneli oldu. Topbaş, 'Ustalık döneminin müthiş projesi' olarak nitelendirdiği projeyi açıkladığı sırada, Meclis'ten alkışlar ve gülüşmeler yükseldi.

 

"YÜRÜYEN BANT SİSTEMİ OLACAK"

 

Üsküdar ve  Kabataş noktalarının  İstanbul için önemli düğüm noktaları olduğunu vurgulayan Topbaş, Boğaz'ın altından geçecek olan yürüme tüneli projesinin sunumunu, 'Nefeslerinizi tutun' diyerek yaptı.  Üsküdar ile  Kabataş arasına yürüme tüneli yapmayı planladıklarını açıklayan Topbaş, "Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı veya deniz ulaşımıyla  Kabataş'a gelen vatandaşlar,  Marmaray ve  Avrasya Tüp Geçidi'ne erişim sağlayabilecek. Tersi istikamette de,  Üsküdar'a inen vatandaşlarımız  Kabataş'a yürüyerek ulaşabilecek. Tüp geçidin içinde yürüyen bant sistemi de kuracağız. Bu sayede  Asya ve  Avrupa Yakası'nı bu kez de yürüme tüp geçidiyle bağlayacağız" dedi.

Dikkatini Çekebilecek Diğer Haberler ;

YORUM YAP
YORUMLAR