İNGİLTERE'NİN YENİ BAŞBAKANI BELLİ OLDU!

İNGİLTERE'DE İKİ KADIN ADAYIN RAKİP OLDUĞU MUHAFAZAKAR PARTİ LİDERLİĞİ VE BAŞBAKANLIK YARIŞINDA ANDREA LEADSOM ERKENDEN ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

İngiltere'de Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık adaylarından Leadsom, rakibi Theresa May'in anne olmamasıyla ilgili sözlerinden sonra adaylıktan çekildiğini duyurdu. Böylece May'in yeni 'Demir Lady' olmak için önünde hiçbir engel kalmadı.

 

İngiltere'de iki kadın adayın rakip olduğu Muhafazakar Parti liderliği ve Başbakanlık yarışında Andrea Leadsom erkenden çekilmek zorunda kaldı. Rakibi Theresa May'in anne olmamasını gündeme taşıyan Leadsom, yükselen tepkiler üzerine yarışı bıraktı. Bu açıklamayla Theresa May yarışta tek başına kaldı.

 

Andrea Leadsom, çocuğu bulunmayan May'in kendisinden daha iyi bir başbakan olamayacağını söylemiş ve daha sonra da sözlerini inkar etmişti. Bunun üzerine Times gazetesi röportajın ses kayıtlarını yayınlamıştı. Leadsom'ın sözleri nedeniyle özür dilemesi bekleniyordu.

 

Leadsom tam olarak şu sözleri söylemişti:

 

"Muhtemelen yeğenleri vardır tabii. Fakat benim çocuklarım var. İleride onların da çocukları olacak ve gelecekte İngiltere’de yaşanacakların doğrudan bir parçası olacaklar."

 

Kadın siyasetçinin başbakanlık koltuğu için adaylığını açıklamasının ardından, özgeçmişinde doğru bilgilere yer vermediği de basına yansımıştı. Fon yöneticiliği ve bankacılık geçmişi olan 53 yaşındaki Leadsom, referandum kampanyası sürecinde AB'den çıkılmasının güçlü savunucularından biriydi.

 

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderini, dolayısıyla ülkenin yeni başbakanını belirlemek için geçtiğimiz hafta yapılan oylamada İçişleri Bakanı Theresa May 329 milletvekilinden 199'unun, Enerji Bakanı Yardımcısı Andrea Leadsom ise 84'ünün desteğini almıştı.

 

Muhafazakar Parti'nin ülke genelindeki yaklaşık 150 bin üyesi posta yoluyla oy kullanacak ve partinin yeni lideri 9 Eylül'de belli olacak.

 

Birleşik Krallık'ta geçen ay yapılan referandumda halkın yüzde 52'si AB'den çıkış için oy kullandı. Referandom sonucu 2010 yılından bu yana başbakanlık yapan ve ülkesinin AB içinde kalması için kampanya yürüten Muhafazakar Parti lideri David Cameron'ın istifasını da beraberinde getirdi. İstifanın ardından Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık için yarış başlamıştı.

YORUM YAP
YORUMLAR