Gönül Dağı hakkında bilmeniz gerekenler!

TRT 1'in yeni sezonu heyecanla beklenen işlerinden Gönül Dağı, 2. sezonuyla bu akşam ekrana geldi.

İçerisinde entrika barındırmayan, hayatı olduğu gibi insanlara anlatan ve Türk aile yapısına uygun içerikler sunan Gönül Dağı dizisi, bu yönüyle ekranda tek olmanın şansını yaşıyor. İkinci sezonu yakında başlayacak olan dizide, seyircinin birçoğunun bilmediği bazı küçük detaylar bulunuyor. Bu akşam yeni sezonu ile TRT 1'de başlayan dizi hakkında bilinmesi gerekenler...

Oyuncu kadrosunda yeniliğe giden ve bazı isimlere veda eden proje ile ilgili, diziyi daha iyi kavramınızı sağlayacak küçük detaylar ise şöyledir:

 

1 - Dizide hikayeler; yazar Mustafa Çiftçi'nin gün yüzüne çıkmamış olan hikayelerinden esinlenip yazılıyor.

2 - Hikayede çoğunlukla güncel konulara yakınlık kuran olayların yazımı tercih ediliyor. 

3 - Gedelli diye kastedilen yer aslında Niğde'dir. Yani hikaye gereği kahramanlarımız aslında Niğde'lidir. Ancak çekimler, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yapılmaktadır.

4 - Dizide her ne kadar Niğde'li insanların öyküsü anlatılıyor gibi görünse de arabalarda kullanılan plakalar 66'dır. 66 da Yozgat'ın plakasıdır.

5 - Gönül Dağı diye bir dağ aslında yoktur. Bu dağ da efsanesi de tamamen kurgudur. Adını, Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı türküsünden alır.

6 - Gönül Dağı dizisinde özellikle Neşet Ertaş'ın türkülerinin kullanılmasından dolayı hikayelerin Neşet Ertaş ile bağı olduğu düşünülmektedir. Ancak asıl sebebi bir yerde; esinlenilen hikayelerin bozkır hikayesi olması, Ertaş'ın da 'Bozkırın tezenesi' olmasıdır.

YORUM YAP
YORUMLAR