Gökhan Özoğuz kimdir?

Gökhan Özoğuz namı diğer ‘Athena Gökhan’ 11 Ekim 1976 doğumludur. İkiz kardeşi Hakan Özoğuz’la birlikte kurdukları Athena isimli müzik grubunun solistidir.

Gökhan Özoğuz namı diğer ‘Athena Gökhan’ 11 Ekim 1976 doğumludur. İkiz kardeşi Hakan Özoğuz’la birlikte kurdukları Athena isimli müzik grubunun solistidir. 2004 yılında Eurovision isimli dünya çapında bir müzik yarışmasında Türkiye’yi For Real adlı şarkıyla temsil etmiş ve 194 puan alarak Türkiye’nin bu zamana kadarki en yüksek puanını ülkeye getirmiştir.

İstanbul’un Fenerbahçe semtinde doğan sanatçının babası Ahmet Özoğuz annesi Fahriye Özoğuz’dur. 15 yaşında müziğe meyleden sanatçıya en büyük katkı dedesinden gelmiştir. Grubun 2004 yılında Eurovision’daki dördüncülük başarısı tüm ülkede yüzleri güldürmüştür.

Sanatçı 2006-2010 yılları arasında İngiltere’de yaşamıştır. 2012 yılında Melis Ülken ile evlenen Gökhan Özoğuz’un 3 Temmuz 2013 tarihinde bir kızı oldu. Bu arada Athena dediğimizde milli basketbol takımımızın o dillerden uzun süre düşmeyen marşı da mutlaka akla gelir. Sanatçı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden mezundur. Grubun çıkardığı 10 albümde Gökhan Özoğuz’un payı büyüktür. Aynı zamanda sanatçı ‘O şimdi asker, O şimdi mahkûm, Tramvay ve Tatlı kaçık’ filmlerinde rol alarak oyunculuk yeteneğini de hayranlarına göstermiştir. 

Son zamanlarda ise adını daha çok Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı ‘O ses Türkye’ isimli şarkı yarışmasında jüri olmasıyla duyurmuştu.Yarışmada enteresan yorumları hoş sohbeti ve renkli kişiliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sanatçı izleyenlerin kendisi hakkında önyargılarını da parçalamayı başarıyor.

YORUM YAP
YORUMLAR