Göçük altından şarkıcılığa, Ekin Can'ın ilginç öyküsü!

Depremde göçük altından çıktı, yaşama tutunmayı başartı. Almanya Berlin'de taksicilik yapan Ekin Can iki yeni klibiyle müzik dünyasında çok iddialı.

 

Başarılı Ses Ekin Can'ın 'Sağır dilsiz Sevdam' isimli eserinin söz ve müziği kendisine ait. Şarkının düzenlemesini ise Ahmet Özgül yaptı.

Berlin - (ÖZEL)

Almanya Berlin de yaşayan Türk taksici Ekin Can, yaptığı besteler ve seslendirdiği türkülerle Berlini coşturdu.

"Ben gurbetçilerin sesiyim" diyen Ekin Can'ın hayatı çok konuşulur. 1965 yılı Muş doğumlu olan türkücü, 1966 Varto depreminde 3 aylık bir bebekken annesiyle birlikte göçük altında kalmış.

Göçükten sağ kuruduktan sonra, ailesi İzmire taşınmış. İzmir'de büyüyen Engin Can, sesi güzel olduğu için, 15 yaşında bir müzik gurubuna katılır ve düğünlerde şarkı söylemeye başlar...

25 yaşında bir evlilik yapar ve Almanya'ya yerleşir. Bu evlilikten 2 çocuğu olur. Amacı iki çocuğunu iyi eğitmektir ve bunu başarır, kızı sosyal pedagoji çocuk pisikolojisi eğitimini bitirir şu anda pedagok olarak çalışıyor.

Oğlu ise Alman polis komiserliğini bitirdi şu anda polis komiseri olarak çalışıyor.  Halen Berlin'de yaşayan Engin Can, yaklaşık 15 yıldır taksicilik yapmaya devam etmektedir.

Ekin Can, kendi eserleri Sağır Dilsiz Sevdam ve Yar Yar isimli şarkılara klip çekti. Sevilen şarkıcı müzik çalışmalarını Almanya'da ve Türkiye'de sürdürüyor.

Müzik tutkusu hiç bitmeden süren Ekin Can, şarkı soylemekten hiç bir zaman vaz geçmemiş, taksiyi kullanirken bile müsterilerine yaptigi besteleri seslendirmis.

Berlin halkı da taksiye binerken gozleri Ekin Can'ı arar olmuş. Bu destan, dilden dile kulaktan kulağa gezerken, onu 'Taksi kullanan Türk şarkıcı' diye adlandırmışlar.

Yanık sesli Ekin Can bir albüm yapıp bestelerini okumak için, bu en büyük hayalinin peşine düşmüş ve bir birinden güzel kendi bestesi olan iki güzel eseri kliplendirmiş.

Sağır Dilsiz Sevdam ve Yar Yar adlı iki türküyü okumuş, ikisini de da kliplendirmiş. Yakında müzik platformlarında yerini alacak bu türkülerin çok beğenilmesi bekleniyor.

YORUM YAP
YORUMLAR