GENELKURMAY BİLDİRİSİ: "YÖNETİME EL KOYDUK!" BAŞBAKAN YILDIRIM: BU BİR KALKIŞMADIR!

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NIN AKREDİTE OLAN GAZETECİLERE GÖNDERDİĞİ E-POSTA'DA, "TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN YÖNETİME BÜTÜNÜYLE EL KOYDUĞU" BELİRTİLDİ. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: "BUNU YAPANLAR CEZALANDIRILACAK"

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR GECE YAŞIYOR!..

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yönetime el koyduğu duyuruldu. Başbakan Bilanil Yıldırım ise "Bu bir kalkışmadır. Bu kalkışmayı yapanlar bunun cezasını ödeyecekler" dedi.

 

Saat 10.00 civarında savaş uçakları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üstünden uçmaya başladı. Üç Süper Kobra helikopteri halen tam teçhizatlı tarafından Genelkurmay Başkanlığı’nın üstünden uçuyor.

 

Oran semtindeki TRT Genel Müdürlüğü’nün üstünden de askeri helikopterler uçuyor. Helikopterler yaklaşık yarım saattir Genelkurmay karahgahının üstünde uçuyor. Genelkurmay Başkanlığı’ndan silah sesleri geldiği belirtiliyor. 

 

Öte yandan Ankara Cumhuriyet başsavcılığı darbe girişiminde bulunanlara karşı tutuklamada bulunmak üzere harekete geçti.

 

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'na giden yolar kapatılmış durumda. Genelkurmay Başkanlığı'nın önünde onlarca ambulans bekliyor. Ayrıca Genelkurmay önünde silah sesleri duyulduğu iddia edildi.

 

İstanbul Vatan Caddesi'nde ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde ise polisler ile askerler arasında bir gerginlik yaşandığı belirtiliyor. İstanbul Emniyet Müdürü telsizden verdiği emirle, "Hiç kimse silahlarını başka birisine teslim etmeyecek" dedi.

 

İstanbul'da her iki Boğaz Köprüsü'nde birden Anadolu Avrupa geçişi tek taraflı olarak kapatıldı. Köprü üzerinde polis ile asker karşılıklı mevzi aldığı belirtiliyor. Boğaziçi Köprüsü üzerinden silah sesleri geliyor.

 

Atatürk Havalimanı ise askerler tarafından uçuşa kapatıldı. Havalimanının girişini tanklar kapattı...

 

Türkiye olağanüstü bir gece yaşıyor...

YORUM YAP
YORUMLAR