GALATASARAY'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU!

TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARINI SÜRDÜREN GALATASARAY'DA BAŞKAN ÜNAL AYSAL'IN SIR GİBİ SAKLADIĞI İSME ULAŞILDI...

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın sır gibi sakladığı isme AjansHaber ulaştı.

 

BAŞKAN AYSAL "ALMAN YA DA HOLLANDA EKOLÜ" DEMİŞTİ

 

Sarı-kırmızılı camianın önde gelen bir ismi, sır gibi saklanan ve yalnızca futbol takımından sorumlu yöneticilerin bildiği teknik adamın kimliğini AjansHaber'e açıkladı.

 

Finansal fair-play konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyle transfere yüksek bütçe ayırmadan 4. yıldızı takmanın planlarını yapan Ünal Aysal, Mancini ile yolların ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada "Yeni hocamız Alman ya da Hollanda ekolünden olacak" diyerek ipucu vermişti.

 

 

 

10 YILINI BUNDESLİGA'YA VERMİŞ BİR HOLLANDALI

 

Galatasaray Başkanı'nın bu sözüyle, kariyerinin büyük bölümünde Almanya'da çalışmış bir Hollandalı olan Huub Stevens'ı işaret ettiği ortaya çıktı.

 

Teknik direktörlük kariyerine 1986 yılında PSV Eindhoven'ın genç takımında başlayan Stevens, 1993'te Roda'nın başına geçti.

 

1996 yılında Schalke'nin başına geçerek Bundesliga macerasına başlayan tecrübeli hoca, Lacivert-beyazlı takımı tam 6 sezon çalıştırdıktan sonra 2002'de Hertha Berlin'in, 2004'te de Köln'ün yolunu tuttu.

 

2005-2007 yılları arasında ülkesine dönerek yeniden Roda'nın başına geçen Stevens, 2007-2008 sezonunda Kompany'li, van der Vaart'lı Hamburg'u çalıştırdı.

 

2008-2009'da 11 yıl formasını giydiği PSV Eindhoven'a hocalık yapan Hollandalı teknik adam, 2009-2011 yılları arasında iki sezon Avusturya'da Red Bull Salzburg'ta görev aldı.

 

2011'de yeniden Schalke'ye dönen 60 yaşındaki teknik direktör, geçtiğimiz sezona PAOK'la başladı. Mart ayında görevinden ayrılarak yeniden Bundesliga'ya dönen Stevens, küme düşme hattındaki Stuttgart'ı ligde tutmayı başardı.

 

UEFA FATİHİ

 

Hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerinde UEFA Kupası şampiyonluğu bulunan Huup Stevens, 1977-78 sezonunda PSV forması giyerken ilk UEFA zaferine imza attı.

 

Schalke 04'e, takımın başına geçtiği ilk sezonda kulüp tarihinin ilk ve tek Avrupa kupası zaferini yaşatan teknik direktör olan Stevens, Lacivert-beyazlı kulüp tarafından "Yüzyılın Teknik Direktörü" payesine layık görüldü.

 

HAMİ MANDIRALI'NIN HOCASIYDI

 

Tecrübeli teknik adam, Trabzonspor efsanesi Hami Mandıralı'nın Schalke 04 forması giydiği dönemde hocalığını yapmıştı. Süper Lig'i iyi tanıyan bir isimle teknik heyeti güçlendirmek isteyen yönetimin, Hami Mandıralı'ya yardımcılık teklifi götürme konusunda fikir alışverişi yaptığı da gelen bilgiler arasında.

 

Hollandalı teknik adam aynı zamanda Andreas Isaksson, Tunay Torun, Fabio Bilica, Eyjolfur Sverisson, Marcelinho, Sasa Iliç, Mark Janko ve geçtiğimiz sezon Miroslav Stoch'un da teknik direktörlüğünü yaptı.

 

Stevens 2008-2009 sezonunda PSV'yi çalıştırdığı dönemde de Galatasaraylı futbolcu Nordin Amrabat'la birlikte çalışmıştı.

 

Huub Stevens'la aradaki küçük pürüzlerin giderilmesine ve Hollandalı teknik adamın Galatasaray'ın başına geçmesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

YORUM YAP
YORUMLAR