GALATASARAY, FAVORİ GÖSTERİLEN AKHİSARSPOR'U DEPLASMANDA RAHAT YENDİ: 3 -1

AKHİSARSPOR İLE SÜPER LİGE ÇIKTIĞINDAN BERİ 5 YILDA 9 MAÇ OYNAYAN G.SARAY, AZ ÖNCE BİTEN MAÇI DA KAZANIP 8'İNCİ GALİBİYETİ ALDI. İLK YARIDA TOPLA OYNAMA ORANI BİR ARA YÜZDE 86 -14 G.SARAY'IN LEHİNEYDİ.

GALATASARAY AKHİSARSPOR'U DEPLASMANDA ÇOK RAHAT GEÇTİ

 

MAGAZİN DUAYENİ - Galatasaray, zorlu Akhisar deplasmanında rakibini 3-1’lik skorla yenmeyi başardı. İlk golu ev sahibi takımın bulduğu maçta Galatasaray’ın rakibine karşı ezici bir üstünlüğü vardı.

 

Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan maçta sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri, 35. dakikada Eren Derdiyok, 63. dakikada Yasin ve 90+2'de Bruma kaydetti. Ev sahibi ekibin tek sayısı ise 3. dakikada Vaz Te'den geldi.

 

Galatasaray böylelikle, 7 sezon aradan sonra ilk kez lige 2'de 2 yaparak başladı. Bu sonucun ardından Galatasaray, puanını 6'ya çıkarırken Akhisar Belediyespor 3 puanda kaldı.

 

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

 

3. dakikada Akhisar Belediyespor öne geçti. Ege temsilcisinin sağ kanattan Soner Aydoğdu ile kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Portekizli  Ricardo Vaz Te, topu kafa vuruşuyla filelere gönderdi: 1-0.

 

36. dakikada sahneye çıkan Eren Derdiyok, Sneijder’in güzel ortasında şık bir kafa vuruşu ile fileleri buldu: 1-1... Galatasaray çok önemli olan bu golle birlikte soyunma odasına moralli gitti.

 

63. dakikada Tolga Ciğerci'nin pasıyla topla buluşan Bruma, bir süre ilerledikten sonra meşin yuvarlağı ceza sahası içindeki Yasin Öztekin'e attı. Soldan ceza sahasına giren Yasin, kaleciyle karşı karşıya vuruşunda topu uzak köyeden filelere gönderdi: 2-1.

 

70. dakikada Miguel Lopes'in pasıyla sağ çaprazda topa sahip olan Rodallega'nın vuruşunda top kaleci Muslera'nın da müdahalesiyle direğe çarpıp oyun alanın döndü.

 

90+2. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Carole'ün yaptığı ortada, ceza alanı içinde topla buluşan Bruma, meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara gönderdi: 3-1.    

 

2'İNCİ DEPLASMAN GALİBİYETİ

 

Süper Lig'de geçen sezon Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Galatasaray, 2016'daki tek deplasman galibiyetini Akhisar Belediyespor karşısında almıştı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon da ilk dış saha maçında Akhisar Belediyespor karşısında kazandı.

 

Galatasaray, bugünkü maça kadar 2016 yılında dış sahada oynadığı 8 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgiyle sahadan ayrılmıştı. Öte yandan, lige üst üste 2 galibiyetle başlayan Galatasaray, en son 6'da 6 yaparak başladığı 2009-2010 sezonunda ilk 2 haftayı kayıpsız geçmişti.

 

YASİN'İN 30. GOLÜ

 

Süper Lig'de toplamda 130. maçını geride bırakan Yasin Öztekin, takımın 2-1 öne geçirdiği golle Süper Lig kariyerindeki gol sayısını 30'a çıkardı. Sarı-kırmızılı formayla bu sezon ilk golünü atan Yasin Öztekin, Galatasaray'la ligde 12. golüne ulaştı.

 

Yasin, daha önce Galatasaray'la 20 Aralık 2015'te Akhisar Belediyespor'a karşı 1 gol atmıştı. Takımının 3. golüne imza atan Bruma ise Galatasaray formasıyla ligdeki 2. golünü kaydetti. Genç oyuncu tek golünü 25 Ocak 2015'teki Çaykur Rizespor maçında atmıştı.

 

JOSUE SAHADA

 

Galatasaray'ın Portekiz temsilcisi Porto'dan kiraladığı Josue Pesquiera, Akhisar Belediyespor karşısında ilk resmi maçına çıktı. Türkiye'de daha önce Bursaspor forması giyen Josue, Süper Lig'deki son maçını 19 Aralık 2015'te deplasmandaki Torku Konyaspor karşısında oynamıştı.

 

AKHİSAR KARŞISINDA 9'DA 8

 

Süper Lig'de daha önce rakibiyle oynadığı 8 maçta 7 galibiyet ve 1 yenilgi alan Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşısında 8. galibiyetine ulaştı. Akhisar Belediyespor, Süper Lig'deki 5. sezonunda, tüm takımlar arasında en başarısız olduğu rakibine karşı yine puan alamadı.

 

TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ

 

Her iki takım taraftarlarının fazla ilgi göstermediği müsabakada, Spil kale arkasında yaklaşık 20 taraftar yer aldı. Galatasaraylı taraftarlarının alındığı Gediz kale arkasında daha önceki maçların aksine boşluklar yer aldı.

 

Stat: Manisa 19 Mayıs

 

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

 

Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Miguel Lopes, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio, Nguemo (Dk. 80 Ömer Bayram), Aykut Çeviker (Dk. 46 Onur Ayık), Soner Aydoğdu, Vaz Te (Dk. 69 Muğdat Çelik), Rodallega

 

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Yasin Öztekin (Dk. 90+1 Sinan Gümüş), Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok (Dk. 58 Josue)

 

Goller: Dk. 3 Vaz Te (Akhisar Belediyespor), Dk. 35 Eren Derdiyok, Dk. 63 Yasin Öztekin, Dk. 90+2 Bruma (Galatasaray)

 

Sarı kart: Dk. 54 Carole (Galatasaray)

YORUM YAP
YORUMLAR