FRANSA CUMHURBAŞKANI FRANÇOİS HOLLANDE: BİZİ KORKUTMAYI BAŞARDILAR!

PARİS'TEKİ TERÖR SALDIRILARINDA ÖLÜ SAYISININ 60'A ÇIKTIĞI BELİRTİLİYOR. ÇOK SAYIDAKİ YARALININ YANISIRA ŞU ANDA ŞEHRİN ALTINDA METROLARDA ÇOK SAYIDA VATANDAŞIN BULUNDUĞU VE DIŞARI ÇIKMAK İSTEMEDİKLERİ BİLDİRİLİYOR...

 

METROLARDAKİ BİNLERCE İNSAN KORKUDAN DIŞARI ÇIKAMIYOR!

 

Paris’te az önce şehrin pek çok yerinde birden yaygın olarak yapılan bombalı ve silahlı terör saldırıları ülkeyi kana buladı. Şu anda Paris'te yerin altında metrolarda binlerce insanın bulunduğu ve korkudan dışarı çıkamadıkları belirtiliyor.

 

Fransa-Almanya milli maçı için stadyumda bulunan Cumhurbaşkanı Hollande, saldırı haberi üzerine stattan güvenlik güçlerince adeta kaçırılarak çıkartıldı. 

 

Paris’in pek çok bölgesinde saatlerdir devam eden çatışmalarda yüzlerce yaralı bulunduğu da belirtiliyor.

 

Fransa cumhurbaşkanı François Hollande az önce yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Fransa halkına dayanışma ve birlik çağrısında bulundu. “Fransa büyük bir ülke” diyen Cumhurbaşkanı Hollande şöyle devam etti:

 

"Bizi korkutmayı başardılar, ancak herkes üzerine düşeni yapmalı. Herkes dayanışma içinde olmalı, şu anda güvenlik güçleri operasyonları yapmaya devam ediyor. Kimin terörist, kimin suçlu olduğunu öğreneceğiz.

 

Fransa büyük bir ülke olarak teröre karşı birlik olmalı, tüm Fransa’da acil durum ilan edildi, olağanüstü durum ilan edildi ve sınırlar kapatıldı."

YORUM YAP
YORUMLAR