Fırat Tanış’tan İstanbullu Gelin'e Ücret Tepkisi

Başrollerinde Özcan Deniz ile Aslı Enver'ın oynadığı İstanbullu Gelin dizisi son yıllarda en çok beğenilen yapımlardan biri oldu.

Özel Haber

‘İstanbullu Gelin’ bitti ama 3 sezon büyük beğeniyle izlenen ve önceki gün yayınlanan 87’inci bölümle sona eren dizinin yankıları sürüyor.

Kulislerde, dizide ‘Adem Sezgin’ rolünü canlandıran Fırat Tanış’ın para yüzünden yapımcıyla ters düştüğü konuşuluyor. 

Oyunculuktaki başarısıyla takdir toplayan Fırat Tanış’ın sonradan dahil olduğu dizide bölüm başı 8 bin lira ücretle oynadığı iddia edildi. 

Oyuncuya, “Şimdilik böyle olsun sonra bakarız” denildiği ancak ücretinde hiç iyileştirme yapılmadığı öne sürüldü.

Son sezonda da aynı ücreti alan Fırat Tanış’ın, İstanbullu Gelin’in final yapacağını öğrendiği zaman “Hani gelecek sezon ücretimde iyileştirme olacaktı, bu bana yapılan haksızlıktır” diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.  

 

Fırat Tanış Kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Fırat Tanış’ın ayrıca, müzisyenlik, bestekarlık, şarkı sözü yazarlığı, senaristlik, film yönetmenliği ve resim dallarında çalışmaları bulunuyor. 

Son olarak Star TV ekranlarında yer alan İstanbullu Gelin dizisinde Adem karekterine hayat veren Fırat Tanış hakkında bilmek istediğiniz tüm 

Aslen Gürcistan Ahıska kökenlidir.

5 Mayıs 1975 tarihinde İstanbul’da doğan Tanış ailenin en küçük çocuğu, tam adı ise Nuri Fırat Tanış'dır. 

Tiyatro merakı 1991 yılında Fikirtepe Mehmet Beyazıt Lisesinde eğitim görürken başlayan Fırat Tanış, o dönemlerde düzenlenen İstanbul Liselerarası Tiyatro Yarışmasında oyunculuk ödülleri kazandı. 

Köşe yazarlığı ve müzisyenlik yapan oyuncu ilk bestesini 15 yaşında yaptı. Teoman, Emre Altuğ, Levent Yüksel, Gülay gibi pek çok ismin seslendirdiği besteleri vardır.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1998'de konservatuardan mezun olunca aynı yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında 2001 yılına kadar oyunculuk görevini sürdürdü.

Aynı zamanda Nazım Hikmet Tiyatro Akademisi ve Kadıköy BLOK'ta oyunculuk dersleri verdi.

1995 yılında televizyon dünyasına adım atan Tanış, Kanal 6'da yayınlanan sit-kom tarzı komedi dizisi “Radyo Madyo” ile ilk kez kameralar karşısına geçti. Fırat Tanış’ın kariyerinde profesyonel anlamda ilk dizi projesi 2002 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Yeditepe İstanbul’dur.

2009 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan “Geniş Aile” dizisindeki ‘Koyu Bilal' rolüyle ise fenomen oldu. 2002 yılında, “Sır Çocukları” adlı sinema filmiyle, beyaz perdeye de ilk adımını atan yetenekli sanatçı; bu sinema filminde sergilediği oyunculuk performansıyla, birçok ödüller kazandı ve sonraki yıllarda da önemli sinema yapımlarında roller ve ödüller aldı. 

Ünlü oyuncu Tanış; 2013 yapımı “Karınca Kapanı” adlı sinema filminin başrol oyunculuğu ile birlikte yönetmenlik, kurgu ve senaryosunu da üstlendi.

Müzisyenlik, bestekarlık, şarkı sözü yazarlığı, senaristlik, film yönetmenliği ve resim dallarında da çalışmaları bulunan Fırat Tanış, ilk evliliğini şarkıcı Gülay Sezer ile yaptı. 2014 yılında ise Kübra Tanış ile ikinci kez dünya evine girdi. Fırat Tanış’ın bu evlilikten bir kız çocuğu var.

En son, İstanbullu Gelin dizisinde çalışan Tanış, Adem karakterine hayat verdi. Oyuncu, 1.75 metre boyunda, 60 kilo ve Boğa burcudur.

YORUM YAP
YORUMLAR