En çok özlenen dizi Avrupa Yakası hakkında bilinmeyenler

Tam 5 sezon süren ve bugün tekrarları en çok izlenen işler arasında yer alan Avrupa Yakası hakkında kulaktan dolma, çok az kişinin bildiği pek çok bilgi dolaşıyor. Efsane dizi Avrupa Yakası hakkında bilmediğiniz 8 gerçeği, haberimizde derledik.

İlk kez 2004 yılında ekran macerasına başlayan ve 2009 yılına kadar ekranda kalan Avrupa Yakası, kadrosunda Türk tiyatrosunun pek çok usta ismine yer vermişti.

Sit-com projesi olan Avrupa Yakası'nda; gazeteci olarak çalışan Aslı adlı genç bir kadının, şöhret olup kısa yolda köşeyi dönmeyi amaçlayan ağabeyi Volkan, muhallebici işleten otoriter babası ve titizlik hastası annesi ile birbirinden renkli kişiliklere sahip plaza hayatına uyum sağlamaya çalışan iş arkadaşları arasında yaşadığı komik olaylar aktarılıyordu.

Dizide her karakter tek başına bir fenomen ve başrol olmuş, her biri oyuncusuna ayrı bir şöhret kazandırmıştı. Şehsuvar, Selin Yerebakan, Bülent Onaran, Burhan Altıntop, Şahika Koçarslanlı, Gaffur ve Kubilay Peynircioğlu bu karakterler arasında yer alıyordu.

Ancak 5 sezonluk hikayede geri planda kalmış, belki birçok kişinin halen bilmediği pek çok bilgi yer alıyor. Haberimizde; her yerde karşınıza çıkabilecek Avrupa Yakası bilgilerinin çok dışına çıkıp çok az kişinin bilebileceği 6 bilgiyi derliyoruz:

1 - BİNNUR KAYA KENDİ KARAKTERİNİ SEÇTİ

Binnur Kaya için anlaşıldığı zaman onun için 2 karakter sunuldu. Kaya, bir yerde Selin Yerebakan karakterinin boşluğunu da dolduracak olan Şahika rolünü seçti. Bunun üzerine karakterin hikayesi yazıldı ve tam kişiliği oturtuldu.

2 - MAKBULE ASLINDA ASUMAN DABAK'TI

Hasibe Eren'in canlandırdığı Makbule karakteri için aslında ilk olarak Asuman Dabak ile anlaşılmıştı. Fakat Dabak, ilk hazırlandığı karakterin kendisine okuma provasında sunulan karakterden çok farklı olduğunu görünce, yapılanı profesyonel bulmayan Dabak da rolden ayrıldı.

3 - TANRIVERDİ ROLÜ İÇİN ÖNER ERKAN DÜŞÜNÜLDÜ AMA...

Tanrıverdi rolü için ilk olarak Öner Erkan düşünülmüştü ancak Erkan o dönemlerde başka bir projede rol aldığı için diziye dahil olamamıştı. Yerine ise Sarp Apak dahil edilmişti. Pek çok kişi hatırlamasa da Erkan aslında geçmiş sezonlarda Fatoş'un hikayesinde yer alarak projede rol almıştı.

4 - GAFFUR ASLINDA TEK BÖLÜMLÜKTÜ

Peker Açıkalın'ın oynadığı ve sanatçının kariyerinde unutulmaz 3 karakterinden biri olarak yer edinen Gaffur karakteri aslında tek bölümlük yazılmıştı. Fakat sadece bir bölümden aldığı reaksiyon bile o kadar yüksekti ki, diziye dahil edildi.

5 - VOLKAN İÇİN ÖZKAN UĞUR DÜŞÜNÜLDÜ AMA...

Volkan için düşünülen ilk isim aslında Özkan Uğur'du hatta role seçildiği bile söylenmekte. Ama bilinen bir gerçek var ki o da; bu karakterin Ata Demirer'e birkaç kez teklif edildiği, Demirer'in başlarda senaryoyu dahi okumadan reddettiği ancak Gülse Birsel'in yılmaz mücadelesi sonucunda Volkan'ı kabul ettiğiydi.

6 - SELİN YEREBAKAN ASLINDA VİLDAN ATASEVER'Dİ

Konuşma tarzıyla o dönemin cadde kızı olarak tanımlanan grubunu ekrana taşımış olan Selin Yerebakan karakteri için aslında Vildan Atasever düşünülmüştü. Ama Atasever o dönemlerde Kadın İsterse dizisinde oynuyordu. Bu yüzden rol Evrim Akın'a gitti ancak onun da saç rengini değiştirmesi gerekiyordu. Değiştiririm diyen Akın, rolün de sahibi oldu.

7 - SET DEĞİŞİKLİĞİ İFFET YAPTI

İffet rolü için başından beri düşünülen tek isim Hümeyra'ydı. Ancak usta sanatçı, başka projesinin çekim takvimiyle Avrupa Yakası'nın çekim takvimi birbiriyle çakıştığı için rolü kabul edemiyordu. Ta ki set takvimi değişene kadar...

8 - ATA DEMİRER - HÜMEYRA MESELESİNİN ASLI

Ata Demirer'in projeden hep Hümeyra ile büyük bir kavga ettikleri ve bu nedenle ayrıldığı iddia edilmiştir ancak gerçek bunun tam aksidir. O dönemlerde kişisel olarak bazı tatsızlıkları olan Demirer, istemeden de olsa bunu sete taşıdı.

Hümeyra ile bir tatsız tartışma yaşayan sanatçı, daha büyük tatsızlıkların oluşmaması için projeden ayrılmak istedi. Ve son bölümlerinde anne - oğul sahneleri Hümeyra ile ayrı çekildi. İkili kurgu ile sanki bir aradaymış gibi gösterildiler.

YORUM YAP
YORUMLAR