Dünyaca ünlü sanatçılardan depremzedeler için yardım çağrısı!

10 ilde yıkıma sebep olan depremlerin ardından yardımlar devam ediyor.

250 BİN DOLARLIK BAĞIŞ

Metallica, kurucusu olduğu yardım kuruluşu All Within My Hands aracılığıyla Direct Relief ve World Central Kitchen'a 125'er bin dolardan toplam 250 bin dolarlık bağış yaptığını açıkladı.

ACIMIZ DİNMİYOR

UNICEF İyi Niyet Elçisi olan Bollywood yıldızı Priyanka Chopra, sosyal medya hesabında "Yıkıcı depremden bir hafta sonra Türkiye ve Suriye'deki insanların acıları dinmiyor" ifadelerini kullandı. Chopra, "Doğanın öfkesi bağışlayıcı değildir ama yardım edebiliriz. Umarım elinizden geldiğince yardımcı olabilirsiniz" dedi.

İSPANYOL ŞEFTEN AFAD'A ÖVGÜ

Ünlü İspanyol şef José Andrés, Kahramanmaraş'a gelerek hem yemek yaptı, hem 111 bin TL bağış topladı. Şef, yayınladığı videoda, "Hükümet ve AFAD muhteşem iş çıkarıyor. 10 günde çadırlar her yerde" dedi.

KRAL CHARLES'TAN GÖNÜLLÜLERE ZİYARET

İngiltere Kralı 3. Charles, Batı Londra Türk Gönüllüleri Derneğini ziyaret etti. Charles, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın ve gönüllülerden depremzedelere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

KALP KIRICI...

'Pop müziğin kraliçesi' olarak anılan Madonna, Kahramanmaraş depremi sonrası hem Türkiye hem de Suriye için yardım çağrısı yaptı. Paylaşımında deprem bölgesinde çekilen fotoğraflara yer veren Madonna, "Sevgililer Günü'nde herkes aşktan bahsediyor. Bu büyük depremde büyük kayıp ve yıkım yaşayan Türkiye ve Suriye'ye tüm sevgi ve şifa enerjimizi gönderelim. Binlerce kişi öldü. Orada birçok kişi evini ve işini kaybetti. Sevdiklerini söylemiyorum bile. Tüm şehirler silindi. Kalp kırıcı" diyerek bağış çağrısı yaptı.

6 MİLYON TL YARDIM

Güney Kore'nin ünlü K-pop gruplarından BTS, UNICEF Kore Komitesi'ne 1 milyon 500 bin TL, Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneği'ne de 1 milyon 500 bin TL bağışta bulundu. 

TWICE grubu ise Save the Children'a 3 milyon TL bağışladı.

YORUM YAP
YORUMLAR