DİYARBAKIR'DA BAYRAĞIMIZA HAKARETE ÇOK BÜYÜK TEPKİ: TÜRKİYE GECEYİ AYAKTA GEÇİRDİ!

DÜN DİYARBAKIR'DA BAYRAĞIMIZIN HAİN BİR PKK'LI TARAFINDAN GÖNDERDEN İNDİRLMESİNE TEPKİLER BÜYÜYOR. İSTANBUL'DA HALK YÜRÜMEK İSTEDİ...

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk Bayrağı'nın indirilmesi nedeniyle dün akşam Ülkü Ocakları'nın çağrısı üzerine Mecidiyeköy'de toplanan binlerce kişi "Bayrağa Saygı" yürüyüşü gerçekleştirdi. Grubun önü Şişli Camii önünde kesildi; Taksim'e yürümelerine izin verilmedi.

 

Ülkü Ocakları'nın çağrısı üzerine Mecidiyeköy'de toplanan binlerce kişi “Bayrağa Saygı" yürüyüşü gerçekleştirdi.
 


İstanbul'un çeşitli ilçelerinden araçlarla gelen gruplar, dün akşam saat 20.30'dan itibaren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İstanbul Şubesi önünde toplanmaya başladı. Kalabalık burada Türk bayrakları açarak sloganlar attı. Bu sırada, Büyükdere Caddesi'nden geçen araçlar da korna çalarak eyleme destek verdi. Grup daha, yoldan geçen araçların önünü keserek caddenin Şişli istikametini trafiğe kapattı.

 

POLİS, GRUBUN ÖNÜNÜ KESTİ

 

Kalabalık grup, saat 21.00'de Mecidiyeköy'den Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak yürümek isteyen kalabalık Şişli'ye doğru yürümeye başladı. Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli Camii önüne kadar gelen grubun önü burada TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Polis, toplanan kalabalığın Taksim'e yürüyüşüne izin verilmeyeceğini belirtti. Bunun üzerine Şişli Camii önünde biriken kalabalık, önce tekbir getirdi, ardından İstiklal Marşı'nı söyledi.

 

"ÜLKÜCÜ YEMİNİ"

 

Ülkü Ocakları İstanbul Şube Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, yüksek bir noktaya çıkarak kalabalığa seslendi. Konuşma sırasında grup sık sık tekbir getirdi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından "Ülkücü Yemini" edildi. Kalabalık grup daha sonra 'Hükümet istifa', 'Hepimiz ölelim, bayrağımız yaşasın' sloganları attı.

 

DİREĞE ÇIKARAK TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

 

Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım konuşmasını sürdürdüğü sırada, kalabalık grup içerisinden sıyrılan bazı kişiler, Şişli Camii önünde bulunan trafik yön levhalarını gösteren direğe tırmandı. Birbirlerinin üzerlerine çıkarak direğin üstüne ulaşan gruptan bir kişi, burada Türk bayrağı açtı.

 

ABDULLAH ÖCALAN MAKETİ YAKILDI

 

Yürüyüş esnasında Şişli Camii önünde toplanan kalabalık, üzerinde gelinlik bulunan bir vitrin mankeni getirdi. Burada vitrin mankeninin yüzüne Abdullah Öcalan fotoğrafı yapıştıran bazı kişiler, mankeni Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan trafik ışığının direğine astı. Daha sonra vitrin mankenini aşağı indiren grup, mankeni cadde üzerinde yaktı.

 

KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

 

Konuşmanın ardından, kalabalık saat 22.30 sıralarında dağılmaya başladı. Bu sırada grup içerisinden bazı kişiler polise şişe attı. Bu esnada polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, kalabalık içerisinden araya giren diğer kişilerin müdahalesiyle son buldu.

 

KILIÇDAROĞLU: O BAYRAKTA DEDELERİMİZİN KANI VAR!

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili yaptığı görüşmeler çerçevesinde DSP’yi ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta açıklama yaptı ve soruları cevapladı.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
Bütün görüşmelerimizi yapmadan aday açıklamamız yaptığımız çalışmaların boşa gitmesi olur.

 

Cumhurbaşkanı sıradan biri değil 76 milyonu temsil edecek. Herkesin ‘bu benim cumhurbaşkanım’ diyeceği bir ismi belirlemeye çalışıyoruz.
Biz aslında birleşmek zorundayız ayrışmak değil.

BAYRAĞIN İNDİRİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Türk bayrağını indiren bir hareketi asla ve asla kabul edemeyiz. O bayrak hepimizin ortak paydasıdır.
Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. O bayrağın kırmızı renginde dedelerimizin kanı vardır.
Bayrağı indireceksin sonra siyaset yapacaksın. Bu olmaz.
Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda çıkıp konuşmasını bekliyorum. gerçi her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almıştı ama bayrak konusunda ne diyecek merak ediyorum.

 

Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz. Oraya arkadaşlarımızı gönderdik. Çünkü hükümet doğru bilgiler vermiyor.
Bir süreç yaşanıyor ama kimse neler olduğunu bilmiyor. Masanın bir ucunda Recep Tayyip Erdoğan bir tarafında Öcalan var.

 

İki tarafta da güvensizlik var. Güvensizlik üzerine süreç inşa ediliyor ve çıkmaz sokağa götürüyor Türkiye’yi.
Kişisel kariyer hesabı üzerinden yapılıyor bu süreç, ‘Ben nasıl cumhurbaşkanı olurum’ hesabı üzerinden.

 

HERKES SORUYOR: ASKER NİYE ATEŞ ETMEDİ

 

Bayrağı indiren çocuk olunca asker hassasiyet göstermiş. İki el uyarı ateşiyle yetinmiş.

 

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yolu trafiğe kapatan grupla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölen Ramazan Baran'ın cenaze töreninden sonra olaylar çıktı. Gösteriler Diyarbakır merkezde de devam etti. Yüzleri kapalı bir grup, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın arka kapısının olduğu bölgedeki duvardan atlayarak kışla içinde direkteki Türk Bayrağı'nı indirdi.

 

Bölgedeki askeri yetkililer, bayrağın indirilmesi olayının doğru olduğunu belirtirken, bayrağı indirenin 14-15 yaşlarında bir çocuk olduğunun tahmin edilmesi nedeniyle, müdahale edilmediğini açıkladılar.

 

İKİ EL UYARI ATEŞİ

 

Yetkililer, olayın nasıl meydana geldiğini şöyle anlattılar:
"Ramazan Baran'ın cenazesinin kaldırılması esnasında, askeri lojmanlar bölgesinden geçerken yüzü maskeli bir kişi, bayrak direğine tırmanmış. Ancak bu kişinin 18 yaş altı, 14-15 yaşlarında bir çocuk olması nedeniyle ateş edilmek istenmemiş. Sadece iki el uyarı ateşi açılmış. Askerler o sırada yoğun taşa maruz bırakılmış, bayrağı indiren göstericiye çocuk olması nedeniyle hassasiyet gösterilmiş ve müdahalede bulunulmamış.’'

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BAYRAK AÇIKLAMASI

 

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi sonrası düzenlenen basın toplantısında Lice’de bayrak indirilmesine sert tepki göstererek şöyle konuştu:

 

KARŞILIĞI MUTLAKA OLACAK

“İkinci Hava Kuvveti Komutanlığı Diyarbakır’daki bayrak indirilmesi konusu ile ilgili olarak benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse onu benden duymuş olun. İçişleri Bakanım hemen teftişi başlatmış durumdadır. Oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içindedir.

 

Çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bayrağı alma mahareti gösteriyorsa karşılığı mutlaka olacaktır. Bedeli neyse onu oraya gönderenler de bunu ödeyecektir. Çocuktur diye kutsalımıza bu şekilde saldırmak suretiyle buna sesiz kalmak mümkün değil. Direğe tırmanıyor dikkat edin. Sokakta, çarşıda, pazarda bir bayrağı elinden düşürmüyor, direğe tırmanıyor. Direkten, bayrağımızı indirme cüretinde bulunabiliyor.  

DİK DURMAMIZ LAZIM

Orada görevli olan askerdi, komutandı bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir. özellikle halkımıza bir çağrıda bulunuyorum; bütün bu olaylar karşısında bu çözüm sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır.

 

Çözüm sürecine yönelik provokasyonlara karşı milletçe dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır’da o annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölge insanın aynı şekilde koymasını hatırlatmak istiyorum. Tokat’taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını istiyorum.”  

İKİ ASKERE UZAKLAŞTIRMA

Bayrak indirilmesi olayı ile ilgili jet inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca başlatılan soruşturmada dış güvenlikten sorumlu 2 güvenlik görevlisi görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

YORUM YAP
YORUMLAR