DİKKAT, METEOROLOJİNİN İSTANBUL'LA İLGİLİ KAR TAHMİNİ DEĞİŞTİ, İŞTE GÜN GÜN SON TAHMİN!

METEOROLOJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞINININ DAHA ÖNCE AÇIKLANAN TAHMİNDEN ÇOK DAHA ETKİLİ OLACAĞINI VE UZUN SÜRECEĞİNİ AÇIKLADI. PEKİ, İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?..

METEOROLOJİ TAHMİN DEĞİŞTİRDİ, KAR BİTTİ DERKEN BİR DAHA BAŞLAYACAK!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uzun vadeli tahminlerinde Salı gününden itibaren 1 günü etkili olacağını duyurduğu kar yağışında tahminler değişti. Meteoroloji, İstanbul'da beklenen kar yağışını, 'yoğun kar' olarak değiştirirken, yağış süresini de uzattı.

 

Son tahminlere göre İstanbul'da bugün (16 Ocak 2016 Cumartesi) şiddetli rüzgar bekleniyor. Kentte bugün hava sıcaklığının en düşük 10 derece olacağı tahmin ediliyor.

 

İşte, gün ve gün bir haftalık tahmin...

 

17 OCAK PAZAR

Meteoroloji'nin Pazar günü tahmininde ise İstanbul'da çok kuvvetli yağmur görünüyor. İstanbul yağmurun etkisi altına girerken, aynı gün beklenen kar yağışının Trakya'dan yurda giriş yapacağı ifade ediliyor.

 

18 OCAK PAZARTESİ

İstanbul yeni haftaya 'yoğun kar yağışı' altında girecek. Kentte beklenen en yüksek hava sıcaklığı 1 derece olarak tahmin edilirken, İstanbul'un yanı sıra, İzmir ve Ankara'da da kar yağışı görülecek.

 

19 OCAK SALI

Yoğun kar yağışının Salı günü de İstanbul'da etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkili olması beklenen kar yağışı, buzlanma ve don olayını da beraberinde getirecek.

 

20 OCAK ÇARŞAMBA

Doğu’ya doğru kaymış olan kar yağışı Çarşamba günü İstanbul'da etkili olmayacak ancak bu kez de şiddetli soğuklar yaşanacak. Kentte beklenen en düşük hava sıcaklığı -4 derece olarak tahmin ediliyor.

 

21 OCAK PERŞEMBE

Balkanlar üzerinden Türkiye’ye bir kar yağışı dalgası daha geliyor. Kar yağışı tüm Trakya’da ve Ege sahili boyunca etkili olurken Perşembe günü İstanbul'da bulutlu bir hava olması bekleniyor.

 

22 OCAK CUMA

Meteoroloji'nin uzun vadeli tahminine göre 22 Ocak 2016 Cuma günü İstanbul bir kez daha kar yağışının etkisi altına girecek. Meteoroloji, İstanbul'un yanı sıra ülkenin batısı ve iç kesimlerinde de kar yağışı bekliyor.

 

23 OCAK CUMARTESİ

Hava bir gün öncesine göre daha da soğuyacak ve yoğun tipi şekilde kar yağışı görülecek.

 

24 OCAK PAZAR

Rüzgarın şiddeti bir gün önceye göre azalsa da soğuk hava ve kar yağışı devam edecek.

YORUM YAP
YORUMLAR