DAMAT TWEEN MAĞAZASINDA ANLAMLI SERGİ

NİŞANTAŞI DAMAT TWEEN MAĞAZASINDA BULUNAN ARTGALERİM NİŞANTAŞI SANAT GALERiSİ İLGİNÇ BİR HEYKEL SERGİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR. SERGİNİN AÇILIŞINA AHU-SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU ÇİFTİ VE SOSYETENİN SEÇKİNLERİ KATILDI.

Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi heykeltraş Evren Erol’un “KENDİNİ BULus” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

12 Aralık Çarşamba akşamı gerçekleşen sergi açılışına sanat ve cemiyet hayatından tanınmış isimler katıldı.

Damat Tween firmasının sahibi Süleyman ve Ahu Orakçıoğlu çiftinin yanısıra, Ayfer Toprak Karavan, Fulya Gündoğdu, Pervin Ersoy, Şükran Derman gibi isimler sergiyi ziyaret edenler arasında yer aldı.

Akıl yoluyla kendini bulmak ve bulduğunu kaybetmemek için hissetmek isteyenler, 13 Aralık ve 6 Ocak tarihleri arasında Nişantaşı’ndaki tarihi Damat Tween Mağazası’nın 6. ve 7. katlarında yer alan Artgalerim Nişantaşı Sanat Galerisi’nde bu buluşmaya davetlidir.

EVREN EROL’A GÖRE HEYKEL

Heykeltıraş Evren Erol’a göre heykel üretimi plastik açıdan, yapıyı yıkan hareketle yapı oluşturmak ve ‘ham formu’ yenilemek olarak özetlenebilir. Heykellerinde kullandığı malzeme sanatçının heykellerini kavramak açısından zihin açıcı olacaktır; Ayous ağacının yumuşaklığı ve hafifliği, çoğunlukla organik biçimlendirmeyle oluşturulmuş formların sessiz haykırışı…

Heykellerin her biri ayrı bir söz söylerler, tıpkı insanlar gibi… Ortaklaştıkları nokta ise ilgi çekicidir; kütlesel olarak algılanan formların ağırlıkla bir dertleri yoktur. Bu bağlamda insandan farklılaşan heykeller, zamansal ve mekânsal açıdan gelip geçen her şeyin etkisine vurgu yaparlar.

GEZENLERİN ALGISINA BAĞLI

İzleyici varsayılan ufuk çizgisi kadar net formların izini sürerken ufuk çizgisinin olmadığını hatırlayanlar formun ötesine geçip sözün kendisiyle karşılaşacaklar. Sözün zapt edilmesi olanaksız, düşünülmesi ertelenmiş, üzerleri örtülmüş, bilerek kaçılan ‘söz’ Erol’un heykellerinden taşmayı bekliyor.

“Modern telaşe uygarlığı”nda sistem tek ve yabancı olmayı önerirken, Evren Erol, önce ben olmak sonrasında bizi varetmek noktasında dirençli. Sergideki heykellerin bir bütün olarak sözlerini iletmeleri izleyicinin ilgi ve algısıyla doğru orantılı.

YORUM YAP
YORUMLAR