Cüneyt Arkın: Beni atımın yanına gömün!

Bugün biraz da nostalji yapalım dedim. Yeşilçam’da tam 400 filmde başrol oynayan 83 yaşındaki dev aktör Cüneyt Arkın 10 yıl önce TV programıma konuk olmuştu.

Çok şey konuştuk, o röportajın o kadar çarpıcı bölümleri var ki…

Mesela...

Sordum dev aktöre,
Bilal Özcan: Cüneyt bey Allah size uzun ömür versin, vasiyetiniz varmı?
Cüneyt Arkın: Bir ara aklımdan geçmedi değil atım Hasretim’in yanına mı götürün beni desem? Diye ama sonra çok yanlış anlaşılır diye korktum. Beni anne babamın yanına gömün oldum. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bilal Özcan Official (@bilalozcannofficial) on


 


BÖ : Atınız nerede? Hayatta mı?
CA: Çok yaşlandı… Bir at koşmuyorsa yaşamıyor demektir. Bir aslan avlanmıyorsa yaşamıyor demektir. Bir insan çalışmıyorsa o da yaşamıyor demektir. Benim atım çok sıkıntı da çekti. Bahçeköy’de bir adama verdim ben bakımı için. Güzel bir ahır yaptırdım, ona havuç gidiyor kuru üzüm gidiyordu, güzel yiyecekler gidiyordu, bir baktım at bakıcısı büyüyor benim at küçülüyor… Ata ne gönderirsek meğer bakıcı yiyormuş. .

BÖ: Annenizi babanızı memlekette mi toprağa verdiniz?
CA: Evet, Eskişehir’de. Ablam da öyle.
BÖ: Bir gün köye dönmek istediğiniz doğru mu?
CA: Çocukluğuma dönmek istiyorum. Usandım. Televizyonlarda hep aynı şeyler konuşuluyor, büyük hayal kuranlar, şiir okuyanlar, güzel şeyler söyleyenler yok. Bir kavgadır gidiyor.

Bütün bunlardan çok uzak o benim köyüme oranın sakinliğine, vardır benim köpeğime benzeyen köpekler, o kuşlar kırlangıçlar. Öyle bir huzur bulmak istiyorum. Ben çok büyük acılar çektiğimde hep köyüme giderim hayalimde böyle rahatlarım. 

YORUM YAP
YORUMLAR