ÇOK ŞİDDETLİ DEPREM OLDU, YIKINTI FAZLA!

BU SABAH MEYDANA GELEN 6.6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM ÇEVREDE HASARA SEBEP OLURKEN HALKTA ÇOK BÜYÜK KORKU MEYDANA GELDİ. BAŞKENTTE DE HİSSEDİLEN ŞİDDETLİ DEPREMİN ARTÇILARINDAN ENDİŞE EDİLİYOR.

İTALYA BU SABAH BİR KERE DAHA ÇOK FENA SALLANDI, 11 ASIRLIK MANASTIRIN YARISI ÇOKTÜ!

 

İtalya'da bu sabah 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. USGS, depremin büyüklüğünü daha önce 7.1 olarak bildirmişti.

 

Son Dakika: Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün, Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

 

USGS, daha önce 7.1 diye açıkladığı depremin büyüklüğünü 6.6 olarak güncelledi. USGS, depremin derinliğini de 108 kilometreden 1.5 kilometreye indirdi.

 

UZMAN GÖRÜŞÜ: İTALYA DEPREMİ TÜRKİYE'Yİ ETKİLER Mİ, TIKLAYIN 

 

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.1 olarak duyurdu.

 

İtalyan sivil savunma yetkilileri, depremin etkisiyle bazı binaların yıkıldığını açıkladı.

 

Depremde Norcia kasabasında, her yıl dünyanın her yerindenn 50 bin hristiyanın ziyaret ettiği 11 yüzyıllık tarihi St. Benedict Manastırı çok büyük hasar gördü.

 

OMA'DA DA HİSSEDİLDİ

 

Norcia kasabasının altı kilometre kuzeyinde gerçekleşen depremin İtalya'nın başkenti Roma'da da hissedildiği bildirildi.

 

Depremin hissedildiği bölgelerde, yerel saatle 07.40'ta (TSİ 09.40) meydana gelen sarsıntı nedeniyle halkın cadde ve meydanlarda toplandığı belirtildi.

 

İtalya'nın orta bölgeleri geçen Çarşamba gübü 5.5 ve 6.1 büyüklüğünde iki depremle sarsılmıştı.

 

Bölgede 24 Ağustos'ta medyana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUM YAP
YORUMLAR