Bilal Özcan: Milyonlar, Sıla ve Ahmet Kural duruşmasında bunları ilk kez duydu

Sıla ve Ahmet Kural dün ilk defa hakim karşısına çıktılar. İşte o duruşmada benim de milyonlarca insan gibi ilk duyduğum, öğrendiğim ilginç ayrıntılar...

- Bilal Özcan yazıyor -

Ahmet Kural’ın Sıla’ya uyguladığı iddia edilen ‘Şiddet’in gereği mahkemeye taşınan davanın, dün gerçekleşen ilk duruşmasının ‘Dünya Kadınlar Günü’nden bir gün önceye gelmesi Ahmet Kural’ın şansızlığı…

130 gün sonra hakim karşısına çıkan ve 29 Ekim gecesi meydana gelen o korkunç olaydan sonra birbirlerini ilk kez gören ikili, belki de hayatlarının en gergin gününü yaşadı.

                             ……

'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu Savcılığı’nın hazırladığı iddianame üzerinden görülen davanın ilk duruşması tam 4 saat sürdü…

Bu, ilk duruşma için rekor bir süre,

Hakimin ilk duruşmada tarafların ifadelerini alıp, tanıkların dinlenmesine geçmesi ve ikinci duruşmayı 22 Nisan gibi yakın bir zamana ertelemesi kısa sürede karara ulaşılacağını gösteriyor.

Bu da devletimizin, Adalet Bakanlığı'nın, mahkemelerin, yargı sisteminin ‘Kadına Şiddet’ konusuna verdiği önemi gösteriyor.

                             …..

Benim için bu duruşmada ilk kez öğrendiğim çok çok önemli iki ayrıntı vardı…

Birincisini Sıla’nın ifadesinde duyduk.

Sıla ifadesinin bir yerinde aynen şunları söyledi:

“… Bana, aileme küfürler etti. ‘Çok sevdiğin baban kollarında ölsün. O…… sen’ dedi.

                               …….

Hepimiz baba sevgisinin, evlat sevgisinin ne demek olduğunu bilen insanlarız…

Sıla’nın mahkeme hakimi huzurunda ifade ettiği, Ahmet Kural'ın o gece kendisine söylediğini iddia ettiği bu sözler beni hayrete düşürdü ve üzdü.

                                   ……

Duruşmadan öğrenip de şaşırdığım ikinci çok önemli ayrıntı ise Ahmet Kural’ın daha önce uyuşturucu kullanma suçundan yargılanıp ceza almış olması.

Sıla’nın avukatı Rezan Epözdemir, sanık Ahmet Kural’ın İstanbul 16. Sulh Ceza Mahkemesi’nden 29 Nisan 2014’te uyuşturucu kullanmak suçundan 10 ay hapis cezası aldığını söyleyerek, kararın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildiğini belirtti. 

Avukat Epözdemir, Ahmet Kural’ın bu davadan ceza aldığı takdirde uyuşturucu kullanmaktan ertelenen cezayı çekmesi için ilgili mahkemesine ihbarda bulunmasını istedi.

                                                            ……..

Sıla bugün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapdığı paylaşımda, sevgili arkadaşım rahmetli gazeteci Duygu Asena’nın o müthiş eserine atıfta bulunup şöyle diyor:

“Duygu Asena bir kadın hakları manifestosu niteliğindeki  ‘Kadının Adı Yok’ eserini 1987 yılında yazdı. Sadece 2018 yılında 400 kadın cinayete kurban gitti. 32 yıldır öldürülen her kadının adını biliyoruz. Ama hala kadının adı yok.”

                                   …….

Sıla, şiddete uğrayan bir kadın olarak karamsar elbette,

Ancak, benim hala ümidim var,

Bu ülkede kadının adı olacak mı olmayacak mı göreceğiz…

- Bilal Özcan -

YORUM YAP
YORUMLAR