BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN İKİNCİ BALKON KONUŞMASINDA 'MEVLANA' MESAJLARI!

AK PARTİ LİDERİ AHMET DAVUTOĞLU, 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARININ ORTAYA ÇIKMASININ ARDINDAN İLK MESAJLARINI, MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİĞİ KONYA'DAN VERDİ.

AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından ilk mesajlarını, milletvekili seçildiği Konya'dan verdi.

 

MEVLANA SEMBOLİZMİ

 

1 Kasım seçim sonuçlarını memleketi Konya’da izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin zafer kazandığının belli olmasının ardından önce Mevlana Celaleddin Rumi’nin türbesine gitti, ardından Mevlana Meydanı’nda halka hitap etti. Davutoğlu’nun bu tercihinin simgesel olduğu yorumları yapıldı. Zafer konuşmalarında “sevgiyi” ve “vakur olmayı” vurgulayan Başbakan, Mevlana’yı da bir simge olarak seçti. 13. yüzyılda yaşayan Mevlana, tasavvuf düşüncesinde sevgi ve adabı esas almıştı. Kişisel hırslardan sıyrılarak düşmanlarını bile kucaklamayı “Ne olursan ol gel” diye özetlenen felsefesinde harmanlamıştı.

 

"MUHABBET EKMEYE GELİYORUZ"

 

Davutoğlu, evinden çıktıktan sonra sadece kısa bir açıklama yaptı, ardından Konya'nın simgesi durumundaki Hz. Mevlana'nın türbesinin bulunduğu meydana gitti. Davutoğlu mesajlarını, "gel ne olursan ol, yine gel" diyen Mevlana'nın nihai istirahatgâhının hemen önünde vermeyi tercih etti. Davutoğlu, arkasına Hz. Mevlana'nın türbesini alarak yaptığı konuşmada, yine Hz Mevlana'dan alıntılarla verdi;"Bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz. Muhabbet ekmeye geliyoruz..."

 

DAVUTOĞLU'NDAN ÜÇ MESAJ

 

Davutoğlu, Mevlana meydanından 3 mesaj verdi. 3 mesajın ilki AKP seçmenlerini, 2'incisi AKP'ye oy vermeyenlere, 3. mesaj ise kendisini vekil seçen Konya'ya oldu.

 

AK PARTİLİLERE: SAKİN OLUN

 

Davutoğlu'nun AKP seçmenlerine mesajı "sakin olun" oldu. AKP Lideri, "ülkemizin her köşesindeki gönüldaşlarıma, dava arkadaşlarıma, seçmenlerime sesleniyorum.Siz, bir davaya gönül vermiştiniz. Bugünleri bize gösteren rabbimize hamd-ı senalar olsun.AKP seçmenleri her zaman vakur, ağırbaşlı, sakin ve her zaman kararlıdır.Bugün her zamankinden daha fazla komşularınızla selamlaşın. Hiçbir provokasyona, tahrike kapılmayacaksınız. Bütün AKP'lilere sesleniyorum: Mevlana'nın dediği gibi; bu tertemiz tarlaya sevgi ekmeye geliyoruz. Muhabbet ekmeye geliyoruz. sevginizi 78 milyona gösteriniz. Bugün rakip, hasım yok. Hele hele bu topraklarda düşman yok. Sadece muhabbet var.

 

AK PARTİ'YE OY VERMEYENLERE: YENİLGİ PSİKOLOJİSİNE GİRMEYİN. YENİLEN YOK, KAZANAN TÜRKİYE

 

Davutoğlu'nun ikinci mesajı, AKP'ye oy vermeyenlere yönelik oldu; "2. mesajım, AK Partiye oy vermemiş olan seçmenlere, vatandaşlarımıza" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu; "Sakın ola ki, yenilgi psikolojisine bugün yenilenen yoktur, kazanan vardır. O da milletimizdir, cumhuriyetimiz kazanmıştır. Biz herkesin gönlüne girmeye geliyoruz. Bize oy versin vermesin her vatandaşımızla yeni Türkiye'yi inşa etmeye geliyoruz"

 

KONYALILARA: MEVLANA'NIN SEVGİ TOHUMUNU EKECEĞİZ...

 

Davutoğlu, üçüncü mesajının Konyalılara olduğunu belirterek, Konya'dan "bu topraklarımızdaki ilk başkentimiz" olarak bahsetti. AKP Lideri, "Aziz Konyalılar; üçüncü mesajım size... Konya'dan tüm milletime Hz. Mevlana'nın sevgi tohumunu ekmeye geldiğimi söylüyorum" dedi.

YORUM YAP
YORUMLAR