BABASINI ÖLDÜREN ÜNLÜ DİZİ OYUNCUSUNA CEZA VERİLMEYECEK!

GENCO'DA HAZAL KAYA İLE ROL YAPAN, KARAMEL, KÜÇÜK GELİN, NEFES, SULTAN GİBİ DİZİLERDE OYNAYAN ORHAN ŞİMŞEK GEÇEN MART'TA ADIYAMAN'DA BABASINI BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRMÜŞTÜ. ORHAN ŞİMŞEK'LE İLGİLİ KARAR VERİLDİ.

BABASINI ÖLDÜREN ORHAN ŞİMŞEK'E NİYE CEZA YOK, İŞTE CEVABI!

 

Adıyaman'da babasını öldürdükten sonra tutuklanan, daha sonra 'bipolar bozukluğu' hastalığı nedeniyle hastaneye yatırılan oyuncu Orhan Şimşek'in Adli Tıp Kurumu raporu çıktı.

 

Adli Tıp Kurumu'ndan, Orhan Şimşek'in hastalığı nedeniyle 'cezai ehliyeti yoktur' şeklinde rapor çıktığı öğrenildi. Orhan Şimşek'in avukatı, rapor doğrultusunda tutuklamaya itiraz etti.

 

DİZİ OYUNCUSU BABASINI NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATTI, TIKLAYIN

 

Avukat, Orhan Şimşek'in 'bipolar bozukluğu' hastalığının olduğunu ve Adli Tıp Kurumu raporunun da bu yönde olduğu gerekçesiyle, müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti. Dava dosyasının Adıyaman Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

 

Ünlü oyuncu Orhan Şimşek, cinayetin ardından Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiş, fakat hastalığı nedeniyle Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmişti. Oyuncu burada 4 kez intihar girişiminde bulunmuştu.

 

BİPOLAR BOZUKLUĞU NEDİR!

 

Bipolar bozukluk veya manik depresif hastalık (daha da eski ismiyle manik depresyon), bütün dünyada her 50 kişiden birini etkileyen (yâni %2), dolayısıyla da nisbeten sık görülen bir bozukluktur.

 

BABASINI ÖLDÜREN OYUNCU ADLİYEDE ÜSTÜNÜ BAŞINI PARÇALADI, TIKLAYIN

 

Bipolar bozukluğu olan kişi, sıklıkla duygudurumunda aşırı yükselmelerden (duygudurum yükselmesi veya mani) çöküşlere (depresyon) ve yine yükselmelere dönüşen ve çoğu zaman aralarda normâl duygudurum dönemleri bulunan dalgalanmalar yaşar.

 

Burada anlatılan tipik bir tablo olmakla birlikte, farklı kişilerde belirtiler büyük farklılıklar gösterebilmektedir. 

 

KİMLER BİPOLAR BOZUKLUĞA YAKALANIR?

 

Bipolar bozukluk genellikle ergenlik döneminde veya erişkinlik döneminin başında başlar ve hayat boyu sorun olmaya devam edebilir. Erkek ve kadınlarda bu bozukluk eşit oranda görülür ve ırk, eğitim, meslek veya gelir düzeyi sebebiyle farklılık göstermez.

 

BİPOLAR BOZUKLUĞA NE SEBEP OLUR?

 

Bipolar bozukluk, şeker veya kâlp hastalığı gibi tıbbî bir hastalıktır ve kişinin beynini, dolayısıyla da duygudurumunu etkilemektedir. Bu rahatsızlığa sâhip olmak kimsenin suçu veya hatası değildir. Unutulmamalıdır ki “kimse isteyerek hasta olmaz”. 

 

"BABANI ÖLDÜR" DİYE SES GELDİ, TIKLAYIN

 

Bipolar bozukluğun sebebi kesin olarak bilinmemektedir. Ancak araştırmalar, beyinde duygudurumun normâl düzeyde kalmasını etkileyen bâzı anormâllikler olduğunu göstermiştir. 

YORUM YAP
YORUMLAR