Azerbeycan-Ermenistan savaşında çok şaşırtıcı ayrıntılar!

Kalleş Ermenistan, Azeri kardeşlerimize saldırmak için günler öncesinden ülkeye paralı askerler getirmiş. Ama bakın o satılık askerler onların başına ne iş açtı.

Azerbeycan ordusunun kahraman askerleri, Ermeni cephelerini her gün top ve füze atışıyla vuruyorlar.

Ermenistan ordusunun 4 gün önce Karabağ bölgesinde Azerbeycan güçlerine saldırmasıyla başlayan savaşta Ermenistan'ın çok ağır kayıplar vermesiyle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Dün öldürülen Ermeni askeri istihbarat tümgeneralini, Azerbaycan tarafına paralı askerlerin sattığı bilgisine ulaşıldı.

Dün temas hattında Azerbaycan Ordusu tarafından vurulan Ermeni askeri istihbarat kumandanı Tümgeneral Arakel Martikyan'ı, Ermenistan'ın Lübnan'dan Karabağ'a getirdiği paralı askerler tarafından Azerbaycan'a satıldığı ileri sürüldü...

Azerbeycanlı 1 milyon günahsız Müslüman 1993 yılında haince saldıran Ermeniler tarafından Dağlık Karabağ'dan sürülmüştü ve evleri, yurtları haksız bir şekilde işgale uğramıştı. Ermeniler 4 gün önce Karabağ sınırında Azerbeycan askerlerine bir kez daha habersizce saldırmaya kalkınca bu kez ummadığı bir şekilde karşılandı. Azerbeycan 30 yıl önce kaybettiği toprakları şimdi hızla geri alıyor.

Tümgeneral'in koordinatlarını parayla sattılar

Bununla ilgili Ermeni kamuoyunda dün yoğun şekilde haberler yayıldı.

Haberlerde, Ermenistan'ın Azeri güçlerine karşı saldırı başlatmak üzere Lübnan ve Suriye'den Karabağ'a 7 bin paralı asker getirdiği söyleniyor.

O paralı eskerlerin ise daha fazla para karşılığında Ermeni Tümgeneral Arakel Martikyan'ın yerleşim yeri bilgileri'ni Azerbaycan tarafına sattığı söyleniyor.

Bu tür bilgilerin olduğunu Ermeni askerleri de kendi medyalarına itiraf ettiler.

Kahraman Azeri askerlerinin sığınağında bombalayarak öldürdüğü Ermeni Tümgeneral Arakel Martikyan...

Armenia CT web sitesine göre, Ermeni Tümgeneral Arakel Martikyan, Azerbaycan Ordusunun saldırısı sonucu öldürüldü.

Daha sonra, Ermenistan Savunma Bakanlığı da haberin doğruluğunu teyit etti.

YORUM YAP
YORUMLAR