ASIL ŞOK TABUTLAR GELİNCE YAŞANACAK

GERMANWİNGS KAZASINDA AIRBUS A320 UÇAĞI RUH SAĞLIĞI BOZUK PİLOT TARAFINDAN ALP DAĞLARINA ÇAKILMIŞTI. DAĞA ÇARPIP PARÇALANAN UÇAKTAKİLERİN CESET KALINTILARININ DAĞDAN TOPLANMASI DÜN TAMAMLANDI...

CENAZE TÖRENLERİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPILACAK!

 

MAGAZİN DUAYENİ - Fransa Alpleri'nde 150 kişiye mezar olan Germanwings havayoluna ait 4U9525 sayılı uçak kazasının üzerinden bir haftayı aşkın bir süre geçti. 

 

Kazaya en çok kurban veren Almanya ve İspanya, kazanın yaralarını sarmaya çalışıyor. Ama asıl derin yasın bir sonraki hafta yaşanacağı bekleniyor. 

 

Fransa kurtarma ekipleri tüm ceset kalıntılarının toplandığını açıkladı. En geç hafta sonu cesetlerin kimlik tespitleri yapılacak ve özel eşyaları belirlenecek. Ardından bulunan ceset kalıntıları kapalı tabutlarla memleketlerine getirilecek. 

 

Kazaya en çok kurban veren Almanya ve İspanya'da tabutların gelmesiyle derin bir yas yaşanacak. Almanya tarihi Köln Katedrali'nde bir yas ayini düzenleyecek. Ayine Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere devletin en üst düzey yetkilileri katılacak.

 

KENT YASA BÜRÜNDÜ

 

Kazada 16 öğrenci ve iki öğretmenini kurban veren Haltern am See kenti 4 Nisan'da yapmayı planladığı yas yürüyüşünü iptal ederek, dün bir yas ayini düzenledi. St. Sixtus Kilisesi'nde düzenlenen yas ayini saat 17'de başladı.

 

Ayine gelenler kiliseye sığmadı ve ayin dışarıda kalanlar için hoparlörden naklen verildi. Kazaya en çok kurban veren Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti uçağın düştüğü saati gösteren 10.53'te bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

YORUM YAP
YORUMLAR