ALMANYA CAN DÜNDAR'A GEÇİCİ PASAPORT VERDİ!..

6 MAYIS'TA ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI OLAYINDAN BİR SÜRE SONRA YURT DIŞINA GİDEN CAN DÜNDAR'IN ALMANYA'DA BULUNDUĞU ÖĞRENİLDİ. HABERİN AYRINTILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye'de yürütülen soruşturmalar nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni gazeteci ve yazar Can Dündar’ın uzun süredir Almanya'da olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyetü gazetesinin eski genel yayın müdürü Can Dündar'a Almanya tarafından geçici pasaport verildiği öğrenildi.

 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Can Dündar'a verilen geçici pasaport, Can Dündar'ın Türk pasaportu iptal edilse bile, yasal bir şekilde Almanya’da kalabilmesine ve Almanya dışına seyahat edebilmesine imkan sağlıyor.

 

Alman makamları tarafından yalnızca istisnai durumlarda verilen geçici pasaport, “yabancılar için seyahat belgesi” ya da Almanca adıyla “Reiseausweis für Auslaender” olarak da biliniyor.

 

Gri kaplı pasaport, Almanya’da “yedek kimlik” olarak da kullanılabiliyor.

 

15 Temmuz darbe girişiminden önce Almanya’ya gelen Can Dündar hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde pazartesi günü yakalama emri düzenlenmişti.

 

Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında, Can Dündar hakkında "Almanya'da yaşadığının belirlenmesi, kendisiyle ilgili soruşturma ve kovuşturmaların sonuçsuz kalması için kaçtığı yönünde şüphe uyanması" gerekçeleriyle yakalama emri düzenlenmesine hükmetmişti.

 

Gazeteci Can Dündar'a 6 mayıs tarahinde İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırı girişimi olmuş, Dündar olaydan yara almadan kurtulmuştu.

YORUM YAP
YORUMLAR