Alina Boz ve bilinmeyenleri

Alina Boz hakkında bilmek istediğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Elimi Bırakma dizisine sürpriz oyuncular dahil oluyor! Tıklayın...

ALİNA BOZ KİMDİR?

Alina Boz, 14 Haziran 1998’de Rusya’nın başkenti Moskova’da dünyaya geldi. Annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk olan Alina Boz, ilkokula başlayana kadar Rusya’da kaldı. Ailesinin işleri nedeniyle Türkiye’ye dönen Alina Boz yedi yaşında İstanbul’a geldi. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır.

Türkiye’ye dönüş kararı ile dans ve tiyatro eğitimi alan Alina Boz, küçük yaşına rağmen televizyon dünyasında boy göstermeye başladı. Alina Boz ilk olarak Cesur Hemşire isimli bir dizide rol alarak Canan karakterini canlandırdı.

Genç oyuncu, Instagram adresinden sevenleri için fotoğraflarını paylaşıyor.

2014 yılında başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Erkan Petekkaya’nın yer aldığı Paramparça dizisinde Hazal karakterine hayat verdi. 2016 yılında ilk sinema filmi olan Kaçma Birader’de Zafer Algöz, Meek Baykal, Cihan Ercan, Nursel Köse, Necip Memilli gibi isimlerle birlikte oynadı.

Alina Boz Şimdilerde TRT 1’de yayınlanmakta olan Elimi Bırakma dizisnde Azra karakterine hayat vermektedir. Alina Boz, 1.73 metre boyunda, 50 kilo ve İkizler burcudur.

Alina Boz’un rol aldığı diziler ve filmler:

2018 – Elimi Bırakma (Azra) (TV Dizisi)
2018 – Vatanım Sensin (Prenses Anastasia Romanova) (TV Dizisi)
2017 – Sevdanın Bahçesi (Defne) (TV Dizisi)
2017 – Bölük (Sinema Filmi)
2016 – Kaçma Birader (Melis Kahveci) (Sinema Filmi)
2014 – Paramparça (Hazal) (TV Dizisi)
2013 – Cesur Hemşire (Canan) (TV Dizisi)

YORUM YAP
YORUMLAR