ALARA SERTER ZÜBEYDE HANIMIN ELİNİ ÖPTÜ!

CUMHURİYETİMİZİN KURULMASINA BÜYÜK KATKILARI OLAN KAHRAMAN TÜRK KADINLARI, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TORİUM AVM’DE GÖRKEMLİ BİR DEFİLEYLE ANILDI. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Cumhuriyetimizin kurulmasına büyük katkıları olan kahraman Türk kadınları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Torium AVM’de görkemli bir defileyle anıldı.

 

Farkındalık stüdyosunun organize ettiği defilede, Halide Edib Adıvar, Çete Emir Ayşe, Gazi Ayşe Çavuş, Kara Fatma, Nene Hatun, Zübeyde Hanım gibi kahraman Türk kadınlarımızın temsil edildiği defilede, Fatoş Kabasakal, Yeliz Öney, Elif Ece Uzun, Arzu Yanardağ, Simge Tertemiz gibi ünlü mankenler podyuma çıkatılar. Arzu Yanardağ’ın kızı Alara Serter ise Zübeyde hanımın elini öperek ona çiçek verdi.

 

ELİF ECE UZUN: Benim için Nene Hatunu canlandırmak onur vericiydi. Sadece 20’li yaşlarında gencecik bir gelinken, küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını bırakıp 93 harbinde Aziziye savunmasına katılması gerçekten muhteşem. Atatürk’ün önderliği, liderliği, zekası, onların çabaları olmasa bugün olamazdık… Binlerce kez teşekkürler.

 

ARZU YANARDAĞ: Ben Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın meşhur şiiri Mustafa Kemal'in kağnısındaki Elif'i canlandırdım. Şiir bildiğim ve çok sevdiğim bir şiir. Sahnede Elif'in kostümünü taşırken çok duygulandım. Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz fedakar kadınlarımızın ruhları şad olsun.

 

ALARA SERTER: Ben gerçekte Zübeyde annemizin elini öpüp çiçek vermiş gibi heyecanlandım ve mutlu oldum… 

 

YELİZ ÖNEY: Ben Çete Emir Ayşe’yi canlandırdım. İlk İstiklal madalyası alan kadın. Böyle bir karakteri canlandırmak gurur vericiydi. Gözlerim doldu, ağlamamak için kendimi zor tuttum.

 

FATOŞ KABASAKAL: Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Atatürk tarafından üsteğmenlik rütbesine kadar yükseltilen Kara Fatma'yı sadece 3 dakika canlandırmak bile onur vericiydi.

 

SİMGE TERTEMİZ: Ben Cumhuriyet kadınları defilemizde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımı canlandırdım. Bir erkek annesi olarak saygıdeğer Zübeyde hanımı hayata geçirmek benim için inanılmaz zordu. Çok duygusal anlar yaşadım elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemedim. O derece zordu ama çok gurur verici bir defile oldu benim için... Hayatımda unutamayacağım defileler arasında ilk sıralarda. Gerçekten bir erkek annesi olarak empati kurdum bir kez daha gurur duydum ulu önderimizle. Çocuğun ahlakını önce kendi evinden alabileceği ve daha da önemlisi bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin kanıtıdır Mustafa Kemal Atatürk. Bu sebepten bir anne olarak inanılmaz gururluydum.

YORUM YAP
YORUMLAR