Akupunktur ile 17 bin kişiyi zayıflattılar!

Akupunktur uzmanı iki doktor kardeş, İstanbul Suadiye Ayşe Kadın Durağı'ndaki muayenehanelerinde, zayıflamak isteyen herkesin derdine mucize bilimsel yöntem ile derman oluyor.

Dr. Ebru Egemen Uysal, bir danışanına Akupunktur uygularken görülüyor...

Doktor Ebru Egemen Uysal ile kardeşi Doktor Berna Şadiye Egemen mucize yöntem Akupunktur ile 23 yılda tam 17 bin danışanlarını zayıflatmayı başardı.

Akupunktur eğitimini yurt dışında Tıp fakültesinde okurken alan başarılı doktor kardeşler, bu mucize yöntem hakkında şöyle konuştular:

 Akupunktur büyük kolaylık sağlar

(WHO)-Dünya Sağlık Örgütünün yayınladığı rapora göre akupunkturla tedavi edilebilen hastalıklar grubunda obezite (şişmanlık)da yer almaktadır. 

Kilo vermek beslenme alışkanlıklarının ve yaşam tarzının değiştirilmesi ile mümkündür. Bu yeni alışkanlıkların edinilmesi sırasında, akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar.

Belirtmek isteriz ki akupunktur etkisi kilo vermede kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmekte. Bunun başlıca sebepleri: yaş, genetik özellikler, cinsiyet, hormonal durumlar, kişinin egzersiz seviyesi, kişinin hastalık geçmişi, metabolik hastalık oluşu, genel sağlık durumu, beslenme alışkanlıkları… 

Doktorunuz muayene sonrası kilo verme konusunda detaylı bilgi vermektedir.

 Akupunktur yeme isteğini azaltır

Kilo vermede akupunkturun başlıca etkileri nelerdir ? Akupunktur vücutta birçok mekanizmayı kontrol eden beynin hipotalamusve hipofiz bezini uyararak etkisini göstermektedir.

Dr. Ebru Egemen Uysal...

Akupunktur, hipotalamus bölgesinde bulunan açlığı uyaran ve tokluğu uyaran merkezlere etki ederek diyet sırasında aşırı yeme isteğinin azalmasına yarımcı olur.

Akupunktur bir çok zararlı alışkanlıktan kurtulmak için başvurulan tedavi  yöntemlerden biri olduğu yıllardır bilinen bir gerçek. 

Kilo almanın en önemli sebeplerinden biri kişinin farkına varmadan meşgul olduğu zamanlarda atıştırdığı yüksek kalorili gıdalardır. 

Akupunktur tedavisi atıştırma alışkanlığını engelleyebilmektedir.

Kilo almada önemli baka sebeplerden biri ise mide yanma ve ekşime hislerinin bastırılması amacıyla sürekli bir şeyler yemektir. Akupunktur ve uygun diyet sayesinde bu belirtilerden kurtulabilir dolayısıyla yeme sıklığı ve yemek miktarı azalabilir.

 Akupuktur metabolizmayı hızlandırır

Akupunktur hazmı kolaylaştırarak, tüm sindirimi rahatlatarak diyet esnasında açlığa bağlı mide kazınma, yanma, ekşime ve kabızlık gibi şikayetleri engelleyebilmektedir. 

Metabolizmayı hızlandırmak kilo vermekte önemli rol oynar. 

 

Çinliler'in insanlığa kazandırdığı mucize tedavi yöntemi Akupunktur...

Metabolizma hızlandırma yollardan biri yeterince su içmektir. 

Eğer zayıflamak isteyen kişi yeterince su içemiyorsa ilgili noktalara akupunktur yaparak kişinin su içimi akupunkturla artırılabilir.

Akupunktur, diyet sürecinin yarattığı stresi önleyerek, kişinin moralini yüksek tutarak ve uyku kalitesini artırarak kilo vermek isteyene yardımcı olabilir. 

 Akupunktur vücudu zindeştirir

Akupunktur bu etkilerini vücudun serotonin, endorfin, melatonin, dopamin ve benzeri keyiflendirici maddelerin salınımını destekleyerek yapabilmektedir. 

Akupunktur; diyet programlarının çok önemli bir parçası olan egzersize uyumu sağlamaya yardımcı olur. Egzersiz için gerekli olan zindelik halini akupunktur verebilmektedir.

Kliniğimizde akupunktur uygulayan Dr. Ebru Uysal ve

Dr. Berna Şadiye Egemen

Sağlık Bakanlığı’nın vermiş olduğu‘Muayenehane Akupunktur Ünitesi Yetki Belgesi’ ve ‘Akupunktur Tedavisi Uygulama Sertifikaları’na sahiptir. 

Kliniğimizde akupunktur ile zayıflama tedavisinde kulak akupunktur yöntemi uygulanmakta. Akupunktur tedavisi 20 dakikalık seans şeklinde uygulanmaktadır. 

İstenilen kiloya gelene kadar belirli aralıklarda akupunktur seansları uygulanmakta. Kişi istediği kiloya ulaşınca, kilosunu korumak ve formda kalmak için 3 seanslık kilo koruma programına katılarak akupunktur tedavisini bitirmiş olur.

Kliniğimizde, zayıflamak için gelen kişilere periyodik son teknoloji profesyonel vücut analizi yapılmaktadır.

Akupunktur randevusu almak için lütfen 0216 384 20 85-384 20 86 kliniğimizin telefon numaralarından bizi arayınız.

 OBESİTE NEDİR ?

Obezitegenel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. 

Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 15-18’i, kadınlarda ise yüzde 20-25’ini yağ dokusu oluşturmaktadır. 

Bu oranın erkeklerde yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30’un üstüne çıkması obeziteyi oluşturmaktadır.

 OBEZİTE NEDENLERİ NELERDİR :

Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, yetersiz fiziksel aktivite, eğitim düzeyi, sosyo–kültürel etmenler, gelir durumu, hormonal ve metabolik etmenler, genetik etmenler, psikolojik problemler, sık aralıklarla çok düşük enerjili diyetler uygulama, sigara- alkol kullanma durumu, kullanılan bazı ilaçlar (antideprasanlar vb.), doğum sayısı ve doğumlar arası süre.

 OBEZİTENİN YOL AÇTIĞI SAĞLIK SORUNLARI:

İnsülin direnci, Tip 2 diyabet, Koroner arter hastalığı Hipertansiyon, Metabolik sendrom, Kan yağlarının yüksekliği, Safra kesesi hastalıkları, Karaciğer yağlanması, Bazı kanser türleri (kadınlarda safra kesesi, endometriyum, yumurtalık ve meme kanserleri, erkeklerde ise kolon ve prostat kanserleri ), Felç, Uyku apnesi, Osteoartrit, Solunum zorluğu, Gebelik komplikasyonları, Aşırı kıllanma, Kas-iskelet sistemi problemleri, Ruhsal sorunlar (Anoreksiya nevroza (yemek yememe) veya Bulimia nevroza (kusarak yediği besinlerden yararlanmama), Binge eating (tıkınırcasına yeme), gece yeme sendromu gibi ortaya çıkabilir veya bir şeyi daha fazla yiyerek psikolojik doyum sağlamaya çalışma).

OBEZİTE NASIL SAPTANIR ?

Obeziteyi belirlemek için yaygın olarak Beden Kitle İndeksi (BKİ) ve Bel Çevresi Ölçümü kullanılmaktadır.

BEDEN KİTLE İNDEKSİ (BKİ)

BKİ, bireyin vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun (m cinsinden) karesine (BKI=kg/m2) bölünmesiyle elde edilen bir değerdir.
BKİ-18.5  altında ise zayıf
18.5-24.9 arasında ise normal kilolu
25-29.9 arasında ise fazla kilolu
30-34.9 arasında ise I. derece obez
35-39.9 arasında ise II. derece obez
40 üzerinde ise III. derece morbid obez

BEL ÇEVRESİ ÖLÇÜMÜN ÖNEMİ

Yalnızca yağ dokusunun artışı değil, aynı zamanda bu artan yağ dokusunun nerede biriktiği de önemlidir. Çünkü deri altında ve özellikle kalça bölgesinde biriken yağ dokusu (armut tipi obezite, kadın tipi şişmanlık), obezite ile ilişkili hastalıklarla çok sıkı ilişki göstermezken, yağ dokusunun göbek bölgesinde birikmesi olan elma biçimli obezite ya da diğer adıyla erkek tipi şişmanlık hastalıklar açısından daha fazla risk oluşturmaktadır.

Bel çevresinin erkeklerde 102, kadınlarda 88 santimetrenin üzerinde olması kardiyovasküler hastalık riski ile ilişkilidir. 

Yağın karın bölgesinde ve iç organlarda toplanması insülin direncine yol açmaktadır. İnsülin direnci ise obezite ile yol açtığı Tip 2 Diyabet, hipertansiyon, dislipidemi, koroner arter hastalıkları arasındaki ilişkiyi sağlayan en önemli faktördür.

 (Akupunktur randevusu almak için lütfen 0216 384 20 85-384 20 86 kliniğimizin telefon numaralarından bizi arayınız.)

YORUM YAP
YORUMLAR