AĞRI'DA HAİN SALDIRI!

AĞRI DİYADİN İLÇESİ YUKARITÜTEK KÖYÜ BÖLGESİNDE GÜVENLİK GÜÇLERİNE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU TERÖRİSTLER TARAFINDAN UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI. HABERİN DETAYLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

TSK: PKK askerlere ateş açtı; 4 yaralı

 

Ağrı Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde güvenlik güçlerine Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edildi. Çatışmanın devam ettiği bildirildi.

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklama şöyle; "11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve “Bahar Şenliği" olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir."

 

YUKARI TÜTEK'E GİDEN YOLLAR KONTROL ALTINDA, HELİKOPTERLER UÇUYOR

 

Yukarı Tütek Köyünde 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanmasından sonra bölgeye sevk edilen takviye timler, Diyadin ile Yukarı Tütek'e giden yol üzerindeki ilk köy olan Boyalan'da konuşlandı. Askeri helikopterler bölgede operasyona destek verirken; Özel Hareket Timleri, Yukarı Tütek Köyü'ne 15, ilçe merkezine ise 4 kilometre uzaklıktaki Boyalan'da giriş çıkışı kontrol altına aldı.

Güvenlik güçleri, olası saldırıya karşı güvenlik önlemi alırken Boyalan Köyünde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çifti, askerleri görünce ağladı. Ahmet Çiftçi, oğlunun da KKTC'de asker olduğunu ve yaşanan olaylara üzüldüğü için ağladığını söyledi.

 

HDP İL BAŞKANI: ONLAR DA ŞENLİĞE KATILACAKTI

 

Diyadin'in Boyalan Köyüne gelen HDP İl Başkanı Sabri Tayfur bugün bahar festivali ve fidan dikme etkinliğini olacağını anımsattı. Tayfur, "Biz parti olarak bu tür kaos ortamını bertaraf edebilmek için de buraya geldik. Özellikle Diyadin merkezde sivil kesimi tamamen durdurduk. Sadece heyet olarak buraya geldik. Bu savaşın önüne geçebilmek için, insanların ölmemesi için kendimizi kalkan olarak ortaya atacağımızı söyledik. PKK ile devlet güçleri arasında çatışma çıktığını söylüyorlar. Onlar da burada şenliğe katılacaktı" diye konuştu.

YORUM YAP
YORUMLAR