Acun Ilıcalı Hollanda futbol kulübünü satın aldığını açıkladı

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı çok sevdiği ve bir zamanlar muhabir olarak takip ettiği futbol sporunda artık kulüp sahibi...

Acun Ilıcalı, dün akşam ekranlara gelen Survivor 2020'nin sezon finalinde müjdeyi verdi: 

"Fortuna Sittard maceramız başladı"

Bu sözler, Hollanda 1'inci Ligi'nde mücadele eden futbol kulübünün yeni sahibinin Acun Ilıcalı olduğu söylemiydi.

Ünlü televizyoncu Fortuna Sittard takımını aldığını böyle duyuruyordu. 

Acun Ilıcalı, Fortuna Sittard takımını satın aldığını resmen duyurduktan sonra gözler söz konusu takıma çevrildi. 

Bu sezon 26 maç sonunda 26 puan toplayan Fortuna Sittard Hollanda 1. Futbol Ligi olan Eredivisie’de mücadele ediyor. Fortuna Sittard gelecek sezon da Eredivisie’de mücadelesine devam edecek. 

FORTUNA SITTARD NE ZAMAN KURULDU?

Fortuna Sittard, Hollanda'nın ilk profesyonel futbol klübü ve Fortuna 54 ile Sittardia kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu. 

Takım; 1967 ve 1964 yıllarında Hollanda Kupası şampiyonluğu gördü.  

1984 ve 1999 yıllarında ise Hollanda Kupası’nda finale yükseldi. Hollanda 2. Futbol Ligi olan Eerste Divisie’da ise 1959, 1964, 1966 ve 1995 yıllarında şampiyonluk yaşadı.

2017'DE EL DEĞİŞTİRDİ 

2000’li yılların başından biri finansal sorunlarla boğuşan ve 2009’da kulüp lisansının iptal edilmesinin eşiğinden dönen Fortuna Sittard, 2017 yılında Türk iş insanı Işıtan Gün tarafından yaklaşık 1 milyon euro karşılığında satın alındı.

HOLLANDA'DA HEYECAN YARATTI

Türk medya patronu Acun Ilıcalı'nın "Fortuna Sittard maceramız başladı" açıklaması, Hollanda'nın en güney ucunda, Belçika ve Almanya sınırında bulunan yaklaşık 38 bin nüfuslu Sittard kentinde heyecan yarattı.

Eski bir madenci kenti olan Sittard, 1990'lardan itibaren kömür madenlerinin kapatılması nedeniyle işsiziliği yoğun biçimde hisseden bölgelerden biri. 

Kentin, 1968 yılında kurulan futbol takımı Fortuna Sittard da, geçtiğimiz yıllarda bu ekonomik sıkıntılardan etkilenen kurumlardan biriydi.

Hollanda 2. Ligi'nde mücadele eden Kulüp, 2016 yılında Türk iş insanı Işıtan Gün tarafından satın alındıktan sonra, 2018 yılında Hollanda Futbol 1. Ligi'ne (Eredivisie) yükseldi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 26. haftada iptal edilen 2019 - 2020 sezonunda istediği başarıyı elde edemeyen yeşil sarılı kulüp, 18 ligin bulunduğu ligi 16. sırada tamamladı. 

Fortuna Sittard, 2020 - 2021 sezonunda Eredivisie'de mücadele edecek.

Ancak zaten geçen yıl yeterli düzeyde transfer yapamadığı belirtilen kulüp, koronavirüs salgını nedeniyle stadyumların kapatılması yüzünden, diğer birçok takım gibi ekonomik olarak daha da geriledi.

YORUM YAP
YORUMLAR