ABD BASINI AZ ÖNCE YAZDI: ÖZEL KUVVETLER TÜRKMENLER'İ KORUYACAK!

KUZEY IRAK KÜRT YÖNETİMİ'NİN 25 EYLÜL'DE YAPILACAĞINI DUYURDUĞU REFERANDUM ÖNCESİ GENELKURMAY, TAM SINIRDA TATBİKAT BAŞLATTI. BU ARADA US TODAY, IRAK'TAKİ TÜRKMENLER'İ BORDO BERELİLER'İN KORUYACAĞINI YAZDI.

ÖZEL KUVVETLER'DEN BARZANİ'YE SÜRPRİZ

 

ÖZEL HABER - AYÇA ÇEVİK LOS ANGELES’DEN BİLDİRİYOR

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırında Silopi-Habur sınır bölgesinde tatbikat başlattığını duyurdu. Habur sınır kapısının 'işlevi' Kuzey Irak'taki 'referandum' tartışması sonucu yeniden gündeme gelmişti.

 

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın gazetelerinden US Today, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki Türkmenleri korumak için Özel Kuvvetler Komutanlığını görevlendirdiğini, bunun da referandum sonrası Türkiye’nin Musul ve Kerkük’e askeri müdahalede bulunabileceğinin ipucu olabileceğini yazdı.

 

TATBİKATA ÇOĞU TANK, 100 ASKERİ ARAÇ KATILIYOR

 

Irak’taki Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül’de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumuna kısa süre kalırken, Türk Silahlı Kuvvetleri bu sabah Irak sınırının sıfır noktasındaki Habur Sınır Kapısı yakınlarında tatbikat başlattı. TIR parkı karşısında bulunanan arazide yapılan tatbikata büyük bölümü tank olmak üzere yaklaşık 100 askeri araç katılıyor.

 

Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığını, tatbikat ile eş zamanlı olarak sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarına devam edildiği bildirildi. Tatbikat Silopi ile 15 kilometre uzaklıktaki Habur Sınır Kapısı arasındaki TIR parkının karşısında bulunan arazide yapılıyor.

 

4’LÜ FÜZE RAMPALARI TAŞIYAN ARAÇLAR DA TATBİKATTA

 

Tatbikata büyük çoğunluğu tank olmak üzere yaklaşık 100 askeri araç katılıyor. Habur Sınır Kapısı’na 7 kilometre uzaklıkta bulunan Hac Konaklama Tesisleri’nde konuşlandırılan askeri araçlar sabah erken saatlerinde araziye çıkarak tatbikata başladı. 

 

Obüs topları, 4’lü füze rampaları taşıyan araçların da katıldığı tatbikat nedeniyle Silopi-Habur yolunun bir şeridi askeri hareketlilik nedeniyle kapatıldı. Askerlerin tatbikatı Drone kullanılarak alınan görüntüleri tatbikat merkezine aktardıkları görüldü. Tankların sürekli manevra yaptığı tatbikat sürüyor.

 

Silopi ile Habur sınır kapısı arasındaki TIR parkının karşısında bulunan arazide yapılan tatbikata geçen yılın Kasım ayında Ankara’daki 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye gönderilen ve Hac Konaklama Tesisi’nde konuşlandırılan tanklar da kullanılıyor.

 

TÜRKMENLERİ BORDO BERELİLER KORUYACAK

 

Amerika’nın en çok satan gazetesi US Today az önce önemli bir gelişmeye yer verdi.

 

Habere göre TSK'de sürpriz olarak değerlendirilen bir kararla Dış İşleri Bakanlığı denetiminde olan Irak'taki Türkler’in sorumluluğu, referandum sürecinde, Türkmen bölgesinde baskıların artması sebebiyle Genel Kurmay Başkanlığı izni ile doğrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na devredildi.

Amerika’da yaşayan gazeteci Ayça Çevik’in bildirdiğine göre, Irak'ta Türkmen bölgesinde yaşanabilecek her türlü baskı, tehdit ve terör saldırılarını önlemek amaçlı Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından oluşturulan 18 Kişilik TİM'in başında Kerkük kökenli Özel Kuvvetler İstihbarat Yüzbaşısı G. Tüzüner bulunuyor.

 

Habere göre, 12 Bordo Bereli ve 5 MAK bu çok özel görev için seçildi. Genel Kurmay Başkanlığı’nın bu sürpriz kararı, referandum sonrası Türkiye'nin Musul ve Kerkük'e askeri müdahale hakkı oluşabileceğine işaret etti.

YORUM YAP
YORUMLAR