Abazoğlu: Kadınlar dünyanın her yerinde aynı

Cengiz Abazoğlu, 14’üncü kez adL markasına özel hazırladığı koleksiyonunu beğeniye sundu. Yeni tasarımlarıyla ilgili tüyolar veren ünlü modacı, stil tüyoları da verdi.

◊ Bu adL ile 14’üncü sezonunuz. Bu işbirliği nasıl bugüne kadar geldi?

- adL ile bu yola başladığımızda tek sezonluk bir anlaşma yaptık. Fakat sonrasında her sezon gelen talep ve memnuniyet işbirliğimizin daha uzun sürmesini sağladı. Türkiye’de ilk en uzun marka-tasarımcı işbirliğini gerçekleştirmiş olduk. Dünyada birçok örneği var. Moda tasarımcıları kendi ofislerinde kişiye özel ya da bir adet üretim yapıyor. Dolayısıyla rakamlar da üst seviyelerde oluyor. Böyle işbirliklerinde ise tasarımlar adetlendirildiğinden ve çok fazla mağazayla modaseverlere ulaştığından dolayı, her kadının gardırobuna girebiliyoruz. Bu da onlarla bağ kurmamızda aracı oluyor.

◊ Yeni koleksiyonunuzu anlatır mısınız?

- 2018-19 Sonbahar-Kış koleksiyonumuzun ana teması zamanda yolculuk. Koleksiyonu oluşturmamda 70’ler ve 90’lar arasında gezinen birkaç farklı kadının 2018’e ışınlanmış halleri etkili oldu diyebilirim. 70 ve 80’lerin günümüze uyarlanmış müzikleri ve onlara yapılan styling ve kısaca zamanda yolculuk asıl ilham kaynağım oldu.

◊ Bu sonbahar-kış modaseverleri neler bekliyor ve sizin koleksiyonunuzda en çok hangi tasarımlar dikkat çekiyor?

- Bu sezon emprime elbiseler ve onları çizmelerle tamamlamak ve emprime elbisenin içindeki bir tondan mantoyla kombini yapmak kadını güncel tutacak. Bunun dışında görüntüsüyle önde olma arzusu taşıyan kadınlar için hacimli üstler ve yine kışın giyilebilen terlikler anahtar parçaları oluşturuyor.

Tesktil de artık bir sanat dalı

◊ Beğendiğiniz genç tasarımcılar kimler?

- Ben hepsini takip ediyorum ve beğeniyorum. Çünkü bu çok meşakkatli ve çok virajlı bir yol... Bu yolda hedef koyarak disiplinli bir şekilde çalışıp sebat ettiklerinde Türk tasarımcı arkadaşlarımın hepsi çok güzel ilerliyorlar. Biz de tasarımcılar olarak Türk tekstilinin dünya üzerinde hangi noktada olduğunun bir aynası olmuş oluyoruz. Biliyorsunuz, dünyada ülkelerin imajlarını en iyi gösterebileceği şeyler spor, müzik, sanat vs... Tekstil de artık sanat dallarından biri olarak kabul ediliyor. Çünkü tasarımcı hayalinde bir şey canlandırıyor. Ressamın nasıl tuvali ve boyası varsa, moda tasarımcısının da kumaşları, iğnesi, ipliği var. Bizim de malzemelerimiz bunlar. Sıfırdan bir şey üretiyorsunuz. Dolayısıyla ülkeler için de moda büyük önem taşıyor.

◊ Bu sezon sonbahar-kış kadını sizce nasıl olmalı?

- Bence dört mevsimde de kadınlar kendi yaş kodlarını çok iyi sindirmeli. Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler için geçerli teknolojinin sunduğu bir sürü nimet var. Fakat şöyle de bir gerçek var ki bakışlar her zaman kişinin olgunluğunun altını çizer. Dolayısıyla bir kadının şık algısının yüksek olması, bulunduğu yaş kodlarını zaman içerisinde sindirmeyle ilgilidir.

◊ Dünyaca ünlü yıldızları giydiriyorsunuz. Kimler onlar ve size teşekkürleri nasıl oluyor?

- Carrie Underwood, Lucy Hale, Selena Gomez, Jennifer Lopez, Eva Longoria, Heidi Klum şu an aklıma ilk gelenler. Bugüne kadar bir tasarımcı olarak Türk kadınlarından nasıl bir kompliman aldıysam onlardan da aynı şekilde aldım.

Kadınlar dünyanın her yerinde aynı. Evinde iki çocuk bakan annenin verdiği cevap da, bir sahne sanatçısının ya da bir film yıldızının verdiği cevap da aynı.

Nebahat Çehre ve Hande Ataizi’nin tarzını beğeniyorum

◊ Tarzını beğendiğiniz ünlü isimler kimler? 

- Türkiye’den Nebahat Çehre ve Hande Ataizi’yi beğeniyorum. Dünya genelinde Sienna Miller, Kate Hudson ve kırmızı halıda çok hoş görüntüler sergileyen Cate Blanchett’ı beğeniyorum. Gösteri dünyasından da Jennifer Lopez’i ve sahnede Rihanna’yı beğeniyorum.

Hayalim Kate Moss'u defilemde ağırlamak

◊ Ses getiren defileleriniz oluyor, ünlü isimleri ağırlıyorsunuz. Bu ismi de görmeyi isterim dediğiniz biri var mı?
- Kate Moss, tabii ki her tasarımcının hayali...  Biraz daha yaş almadan olursa iyi olur!

(En ilginç magazin haberlerini anında öğrenmek için instagram'daki @bilalozcannofficial ve @bilalozcancom hesaplarımızı da takip edebilirsiniz)

 

YORUM YAP
YORUMLAR