Zeynep Bastık: İsterseniz yaptığım kaprislerin tam listesini yayınlayayım!

Sesi ile yaptığı coverlarla dikkatleri üzerine çeken şarkıcı Zeynep Bastık’ın bir konserinde “Çok yorgunum benden performans beklemeyin!” demesi çok tartışılmıştı. Zeynep Bastık o haberlere cevap verdi.

Zeynep Bastık sosyal medya hesabından şöyle cevap verdi.

“Magazin birilerini kaynak gösterip 'Zeynep şöyle uçtu böyle dedi' gibi haber ve yorumlara devam etsin ama ben beni takip edenlere gerçekleri yazmış olayım. Birincisi söylendiği gibi asla “benden iyi sahne istemeyin” demedim. Asla da demem. “Sesim biraz kısık , eğer sürçü lisan edersem affola ama birlikte çok eğleneceğiz” dedim.

Bunu da seyirciye saygımdan samimiyetimden dedim. Tekrar olsa yine söylerim. Bu arada çok da güzel bir gece geçirdik. İkincisi “Zeynep büyük isteklerde buluyor” konusu. Bu konuyu açmaları harika oldu. Düşüncemi direkt söyleyeyim. En önde sahnenin dibine kadar girmiş bistrolar, en arkada ise sesimizi zor duyan, bizi zor gören seyircilerin olduğu düzeni sevemiyorum, doğru da bulmuyorum. İsterseniz yaptığım kaprislerin tam listesini yayınlayayım.

1- hiyerarşisiz en önde bistrosuz, yeme içme zorunluluğu olmadan ayakta eğlenilmesi

2-konser saatinin seyirciyi yanıltmayacak şekilde tam ve açık şekilde duyurulması

3-Mekânların klima sistemlerinin sağlıklı çalışıyor olması

4-Seyircilere eziyet olan giriş çıkış problemlerinin yaşanmaması

5-Sahneye tam saatinde çımamıza ve sahneden tam saatinde insanları da evlerine geciktirmeyecek şekilde inmemize okey verilmesi

Biliyorsunuz bu şartlardın oluşmadığı ve seyircilerimizin sıkıntı yaşadığı bazı mekânlardaki konserlerimizden affımızı istemiştik. Bana kaprisli demek yerine seyirciler için kazançlardan vazgeçilerek alınan bu kararların arkasında durulsaydı keşke…

Ama gördüğünüz gibi öyle olmuyor. O mücadelede tek başımayım.

Üçüncüsü fiyat konusu. En fiyasko iddia bu olabilir zira köşe yazısının işaret ettiği mekanlarda aldığımız ücret öndeki masanın hesabı bile değildir. Eğer niyetimiz para olsa o ve benzeri mekanların bize 5-6 kat fazla teklif ettiği ücretleri kabul eder, her hafta benzer mekanlarda sahneye çıkar, yazın sıcağında Adana’ya, İzmit’e, Ordu’ya seyircilerimizle buluşmaya gitmezdik. 

 
Dördüncü iddia ise konserlerimi son dakika iptal etmişim. Bistro/ loca düzeni, insanların bazı konserlerde yaşadığı sıkıntılar, bizi daha sağlıklı bir konser deneyimi arayışına itti ve düzeni daha net bir Açıkhava konserlerini yapmaya karar verdik. Mekanlara da son dakika değil, 2 ay öncesinden haber verip konserleri ertelenen tarihlerde daha farklı seyirci şartlarında yapma teklifi götürdük. 
Hepimizin gelişim alanları var o ayrı. Ama ben nerede durduğumu ve kim olduğumu iyi biliyorum. Bazı insanların ve mekanların ise bilmediği şey şu ki artık devir değişti. Bizim seyirci ilişkimiz direkt. Zaten bir derdi olan ilk bize söylüyor. Konu bizle ilgili ise o alanda zaten kendimizi geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bizim dışımızda konular varsa da artık orada da pasif kalmıyoruz. İnisiyatif alarak çözüm üretiyoruz. Bu çözümler kimilerine kapris gibi görünebilir. O kişilere de olaya nereden baktığını tekrar gözden geçirmelerini diliyorum. 

Özetle kendi mesleğini iyi yaptığına inandığım insanların ve mekanların, bana aslını ve nedenini sormadan bu şekilde büyük laflar etmesi bana çok garip geliyor. Eğer mesele seyirciye en iyisini vermekse bunların en şeffaf şekilde konuşulması gerekir. İnanın orada da benim gönlüm çok rahat. Herkese iyi haftalar.”

YORUM YAP
YORUMLAR