Ünlü sporcular corona virüs sebebiyle yardım kampanyaları başlattı

Süper Lig ve Avrupa'daki birçok ünlü sporcu, corona virüs salgını nedeniyle yardım kampanyalarına başladı. Kimileri dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnafa, kimileri ise yardıma muhtaça ailelere el uzattı.

ALTAY BAYINDIR [Fenerbahçe]: Fenerbahçeli Altay Bayındır, ihtiyaç sahibi 1000 ailenin erzak ihtiyacını karşılayacağını bu sözlerle açıkladı ve pası Umut Nayir ve İlhan Parlak'a attı. "Hep beraber savaşarak aşacağımız bu dönemde #evdekaltürkiye ! Bu zorlu süreçte ben de üstüme düşeni yapmak istiyorum ve 1000 kişinin erzak ihtiyacını karşılıyorum."

MERİH DEMİRAL [Juventus]: Juventuslu Merih Demiral erzak yardımında 2000 aileye destek olacağını açıklayacak şu ifadeleri kullandı: "Covid-19’a rağmen evinden çıkmak zorunda olan insanlarımızdan KIZILAY'ın belirleyeceği 2000 aileye evlerinde daha çok kalabilmeleri için gerekli erzak yardımını yapacağımı da belirtmek isterim..."

FURKAN SOYALP [Gaziantep FK]: Geçirdiğimiz bu zor günleri hep beraber atlatacağız. @altaybyndr_1 @umutnayir Davetinizi kabul ediyorum ve bu ince düşünceniz için sizi tebrik ediyorum. Ben de 1000 ailenin erzak ihtiyacını karşılıyorum.Siz de var mısınız güzel insanlar?‬ @umutmeras @mahmutorhan @kahveci10

OKAN KOCUK [Galatasaray]: Bu güzel davet için teşekkür ederim Umut Nayir kardeşim. Davetini kabul ediyor ben de bu süreçte 1000 ailenin erzak ihtiyacını karşılıyorum. Hep beraber bu zorlu sürecin üzerinden en kısa sürede geleceğiz.

İLHAN PARLAK [Ankaragücü]: Böyle zorlu bir süreçte bu güzel düşüncen için teşekkürler @altaybyndr_1 kardeşim. Davetini kabul ediyorum ve bende 1000 ailenin erzak ihtiyacını karşılıyorum. Gün birlik beraberlik günü sende varmısın @ay_selim #evdekaltürkiye

UMUT NAYİR [Beşiktaş]: Beşiktaşlı Umut Nayir, Altay Bayındır'ın davetine bu sözlerle karşılık verdi: "Bu hassas düşüncen ve nazik davetin için teşekkürler kardeşim. Davetini kabul ediyorum ve ben de bu zorlu süreçte ihtiyaç sahibi 1000 ailenin erzak ihtiyacını karşılıyorum.."

TAYLAN ANTALYALI [Galatasaray]: 1000 Erzak yardımı için Galatasaray'ın kalecilerinden Okan Kocuk'tan pası alan Taylan Antalyalı, genç ismin paylaşımının altına "Tabiki varım kardeşim" yorumunu bırakarak destek sözü verdi.

MARCO REUS [Borussia Dortmund]: Dortmund kaptanı Marco Reus, eşi Scarlett ile birlikte Dortmund bölgesindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere 500 bin Euro'luk bağış yaptıklarını açıkladı.

PSG'nin süper yıldızı Kylian Mbappe'nin Fransız insani yardım kuruluşu Abbé Pierre Vakfı'na yüklü bir bağış yaptığı açıklandı. Vakfın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda Mbappe'nin yüklü miktarda bağış yaptığı açıklanırken yapılan duyuruda şu ifadeler kullandı: "Ülkemizi vuran bu ciddiği sağlık krizinde Kylian Mbappe çalışmalarımızı desteklemek için çok önemli bir katkı yaptı. Onun cömertliği sayesinde ilkyardım ihtiyaçlarımız, ihtiyaç sahibi olan evsizlerin yiyecek - içecek, barınak ve su ihtiyaçlarının yanı sıra hijyen konusundaki eksiklikler tamamlanacak."

JOSE MOURINHO [Tottenham]: Corona virüsü nedeniyle liglerin ertelendiği İngiltere’de Tottenham’ı çalıştıran Portekizli teknik adam Jose Mourinho, salgın ile mücadele için yardım derneklerine el uzattı. Kulübünün antrenman sahasına yakın bir yerde bulunan ve yaşlı kişilere hizmet veren derneklerle bir araya gelen Mourinho, hem gönüllü olarak çalıştı hem de maddi yardımda bulundu.

ROGER FEDERER [Tenisçi]: Instagram hesabından açıklama yapan İsviçreli tenisçi Roger Federer, "Bunlar zor zamanlar ve kimse unutulmamalı. Eşim Mirka ve ben İsviçre'de zor durumda olan aileler için 1 milyon İsviçre frangı bağış yapma kararı verdik" ifadelerini kullandı

ROMA: Milli oyuncular Cengiz Ünder ve Mert Çetin'in de kadrosunda yer aldığı Serie A takımlarından Roma'da, futbolcular ve teknik heyet, toplamda 200 bin Euro'yu aşan bir günlük maaşlarını corona virüsüne yönelik başlatılan kampanya için bağışladı.

ROBERT LEWANDOWSKİ [Bayern Münih]: Almanya Bundesliga devi Bayern Münih'in yıldız santrforu Robert Lewandowski ve eşi Anna Lewandowski, corona virüsü ile mücadele platformuna 1 milyon Euro bağış yaptıklarını açıkladı. İnsanlara yardıma dikkat çeken çift, "Corona virüse karşı savaşımızda güçlü kalmalıyız" dedi.

LIONEL MESSI [Barcelona]: Lionel Messi, corona virüsü ile mücadele kapsamında Hospital Clínic'e maddi bağışta bulundu. Hastanenin kurumsal twitter hesabından yapılan duyuruda Lionel Messi'ye yaptığı bağış seneniyle teşekkür edilirken, "Bağlılığın ve desteğin için teşekkürler Leo" sözleri kullanıldı. Bağışın bir kısmı Hospital Clínic'e yapılırken, bir kısmı da Arjantin'deki polikliniklere gidecek.

PAUL POGBA [Manchester United]: Manchester United'in Fransız oyuncusu, corona virüsünden etkilenen çocuklar için bağış kampanyası başlattı. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyada kısa sürede 33 bin dolardan fazla para toplandı. Kendisinin de yardım sözü verdiği kampanyada toplanan miktar çocuklar yararına UNICEF'e bağışlanacak.

NOVAK DJOKOVIC [Tenisçi]: ATP Dünya Sıralaması'nda bir numarada bulunan Novak Djokovic, corona virüsü ile mücadele için ülkesi Sırbistan'a 1 milyon euro bağışta bulundu. Djokovic'in bağışı ile solunum cihazı ve ihtiyaç dahilindeki başka medikal ekipmanlar alınacak.

ROMELU LUKAKU [Inter]: Daha önce 300 bin maske bağışlayan Inter kulübünden Belçikalı golcü futbolcu Romelu Lukaku da kulübün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bir olmalı ve evde kalmalıyız. İtalya inanılmaz bir ülke, benim için ve ailem için çok şey yaptı. Bu nedenle bir bağışla bu ülkeye yardımda bulunmak istiyorum. Milano'daki San Raffaele Hastanesi'ne 100 bin avro bağışlıyorum." dedi.

PEP GUARDIOLA: Manchester City'nin İspanyol teknik adamı Pep Guardiola, ülkesinde devam eden corona virüs salgınıyla mücadelede tıbbi ekipman alınması için, Barcelona Tıp Fakültesi ve Angel Soler Daniel Vakfı'na toplamda 1 milyo Euro bağışta bulundu.

JOTA [Aston Villa]: İspanyol futbolcu Jota, ülkesinde corona virüsle mücadele eden polis ve sağlık personelinin kullanmasıiçin 3500 çift steril eldiven bağışladı.

KASPER SCHMEICHEL [Leicester City]: Premier Lig ekibinin yıldız kalecisi Leicester'daki Covid Care girişimine destek amacıyla 20 bin pound bağışta bulundu.

Galatasaray'ın başarılı futbolcularından Adem Büyük, corona virüs salgınıyla mücadele adına örnek olacak bir harekete imza attı. Tecrübeli futbolcu, Sağlık Bakanlığı'na 100.000 maske, 15.000 test ve 3.000 koruyu ekipman bağışında bulundu.

YORUM YAP
YORUMLAR